Home > Kamerrenovatie, hoe doen we dat?

Kamerrenovatie, hoe doen we dat?

Geschreven op 3 mei 2022 om 16:00 door Mario De Wilde

Je kamer is de plek waar je de sfeer van de kamer volledig kan modificeren naar hoe jij vindt dat jouw aura is. Je hebt eindeloze mogelijkheden waarop je je kamer mooi kan maken en kan transformeren naar jouw eigen fijne plekje. De heren maken er lekker hun eigen mancave van, met allerlei foute teksten, plaatjes en diverse geuren die zelfs nog een persoon zonder neus doen flauwvallen. En de dames maken er hun womancave van, met inspirerende teksten die je motivatie opdoen en met plaatjes van paarden, of zoiets…

Maar het inrichten van een kamer is lang zo makkelijk nog niet en je kunt met honderd procent zekerheid stellen dat het weldegelijk een tijdrovende activiteit is. Desalniettemin is het een activiteit die het volledig de moeite waard maakt omdat je in vele maten geniet van het resultaat wat uiteindelijk behaald wordt. Tijdens het verbouwen, herinrichten enzovoorts van je kamer moet je uiteraard aan een paar dingen denken. Hoe ga je nou eigenlijk te werk? Wat kan ik aanpassen, of beter nog, wat kan ik toevoegen of verwijderen? Hieronder geef ik in een stukje tekst aan wat je onder andere kunt doen om het hele herinrichting proces soepel te laten verlopen.

Kamerindeling
Ten eerste moet de indeling van je kamer wel uitmuntend zijn. Alle bruikbare en niet bruikbare objecten moeten op een logische plek staan zodat je hiervan volledig kan genieten. Denk er maar eens over na. Het zou nergens op slaan om je bureau direct naast je bed te hebben staan. Dat is uiteraard zo omdat je de verschillende plekken die verschillende functionaliteiten hebben dan ook werkelijk op verschillende plekken hebt. Anders creëert dit een onnatuurlijk gevoel waardoor je je niet helemaal op je gemak voelt als je in je kamer bent. En laat dat nota bene het belangrijkste zijn aan een kamer, het gevoel van gemak. Een goede eerste stap bij het renoveren van je kamer is dus sowieso om van tevoren veel denkwerk te stoppen in de plaatsing van alle kasten, je bed, je bureau en als je een beetje op luxe wijze leeft bijvoorbeeld je wasbak.

Opruimwerk, niet te vergeten!
Een erg belangrijk punt hoe je het allerbeste kunt halen uit je kamer is door je best te doen om zo min mogelijk in je kamer te hebben staan wat je niet nodig hebt. Vaak als je iemands kamer binnenloopt valt je snel op dat er redelijk veel zooi in de kamer aanwezig is. En uiteraard is het ook zo dat je niet achter elk object het verhaal weet, dus dat er aan bepaalde dingen die in eerste oogopslag nutteloos ogen eigenlijk een sentimentele waarde zit. Hoe dan ook moet je proberen zoveel mogelijk spullen uit je kamer te halen.

Muurdecoratie
Iedereen heeft in zijn kamer een aantal muren. Of je er nou veel of weinig hebt, je hebt gegarandeerd muren in de kamer. Schitterende muurstickers dienen als uitstekende aanvulling voor lege ruimtes op de muren. Kleine kinderen kijken graag om zich heen. Het zijn echte observeerders. Vrolijke muurstickers kinderkamer zijn daarom uitstekend om een kind in zijn nopjes te houden als deze op zijn of haar kamer zit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.