Home > Kalligrafie van Hiroko Shimizu in Manna Kunsthuis van Brugge

Kalligrafie van Hiroko Shimizu in Manna Kunsthuis van Brugge

Geschreven op 9 augustus 2021 om 17:44 door Mario De Wilde

Tot 6 november 2021 presenteert de Japanse kalligrafe Hiroko Shimizu haar kalligrafische werken op papier, doek en ook steen in Manna Kunsthuis. In 2007 nam ze reeds deel aan de groepstentoonstelling East writes West (gecureerd door Brody Neuenschwander). Deze keer stelt ze in totaal 34 werken voor die in de periode van 2006 tot 2021 gemaakt werden. In de fraaie catalogus die ze ter gelegenheid van deze solotentoonstelling samenstelde licht ze haar redenen toe om net in Brugge te exposeren. Ze vroeg zich af hoe haar werk overkwam bij mensen die – in tegenstelling tot haarzelf – het Latijnse alfabet dagelijks gebruiken. De oplossing was een expo in het buitenland.

Brugge staat wereldwijd bekend als de hoofdstad van de kalligrafie, met heel wat internationaal gewaardeerde kalligrafen, gespecialiseerde winkels en opleidingen én een schat aan letters in de openbare ruimte. Manna Kunsthuis is zowat de enige plaats ter wereld waar kalligrafie als kunstvorm doorlopend aan bod komt. De keuze was dus snel gemaakt. Hiroko’s verfijnde werken krijgen in Manna de ruimte die ze verdienen zodat de bezoekers op een rustige manier kan genieten van de elegante letters en composities.

1 reactie

Driessens Mieke
Geschreven op 2021-10-16 15:41:21
Ik kan pas op 3 november ( op de valreep!) de tentoonstelling bezoeken, samen met enkele vriendinnen ( ex collega's onderwijs en nu hobby kalligrafisten en letterkapper) Ik kijk er naar uit ! Zelf leerlinge kalligrafie - vééél lessen moeten missen door corona! Het manna kunsthuis, Brugge en de vele mooie winkeltjes met kunstgerief, de letters in stenen... dat hebben we al vaak bezocht - maar we keren altijd zeer graag terug. Tot in november

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.