Home > Jury van Internationale Compositiewedstrijd bijeen in Harelbeke

Jury van Internationale Compositiewedstrijd bijeen in Harelbeke

Geschreven op 31 oktober 2022 om 10:14 door Mario De Wilde

Komende donderdag 3 november beoordeelt de jury van de ‘International Composition Competition Harelbeke’ de ingezonden werken. Er kwamen 126 partituren uit 32 landen binnen. De jury selecteert drie werken die doorgaan naar de finale. ‘The 8th International Composition Competition Harelbeke (ICCH)’ is een wedstrijd voor componisten wereldwijd. De wedstrijd stimuleert talentvolle componisten om de verworvenheden van de hedendaagse muziek en actuele compositietechnieken toe te passen in muziek voor harmonieorkest. Op die manier komt er een antwoord op de nood naar nieuwe muziek voor harmonieën.

Over het aantal inzendingen is de jury alvast opgetogen: 126 inzendingen uit 32 verschillende landen. Dat is het hoogste aantal in de geschiedenis van de wedstrijd. Opvallend is het grote aantal inzendingen uit Noord-Amerika. Voor het eerst zijn er ook deelnames uit Afrika (Madagascar) en uit China (Hong Kong).

Samenstelling jury:

Luc Van Hove is voorzitter van de jury. Hij is componist en docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en LUCA, School of Arts, Leuven.
Ed Spanjaard is nieuw in de jury. Hij woont in Nederland en is dirigent en docent aan Conservatorium van Amsterdam.
Een grote naam binnen de wereld van harmonie is de Amerikaanse John Mackey. Hij geldt als één van de grootste componisten in de Verenigde Staten vandaag en zetelt voor het eerst in de jury.
Wim Henderickx is vast lid. Hij is componist en docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en het Conservatorium van Amsterdam.
Ook Jan Van der Roost jureerde al een aantal keer in de wedstrijd. Hij is componist en docent aan het LUCA, School of Arts, Leuven.

De juryleden selecteren uit de 126 inzendingen drie werken die tijdens het finaleconcert van 12 en 13 mei live worden uitgevoerd door het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke. Na afloop kent de jury een eerste, tweede en derde prijs toe. Het publiek kan stemmen voor de publieksprijs.

Meer informatie: www.icch.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.