Home > Jupiler Pro League – Speeldag 2 (het West-Vlaams overzicht)

Jupiler Pro League – Speeldag 2 (het West-Vlaams overzicht)

Geschreven op 2 augustus 2021 om 11:20 door Geert Demuynck

Na hun nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Charleroi was Oostende verplicht om een tandje bij te steken om niet met 0 op zes de competitie te beginnen. Maar in een dramatische eerste helft ging de thuisploeg RC Genk leiden met 2-0 via Heynen en Bongonda. Marko Kvasina kon gelukkig snel milderen tot 2-1. In de tweede helft knikte Makthar Gueye na vier minuten de bordjes terug in evenwicht. Opnieuw Theo Bongonda zette Genk op voorsprong (3-2) en wie dacht dat Oostende in de touwen hing, dacht verkeerd. Nieuwkomer Thierry Ambrose en Frederic Jäkel bezorgde de kustboys nog de overwinning in deze knotsgekke match.

Cercle Brugge blijft ongeslagen in deze competitie. Zaterdag werd het een billijk 1-1 tegen OH Leuven. Voor het eerst sedert 17 oktober vorig jaar speelde de vereniging nog eens voor publiek. Toen kreeg Gent een pak slaag en werd het 5-2. In het begin van de match zag men een gretig Cercle die de klus snel wilde afmaken maar na een kwartier herstelden de bezoekers het evenwicht. Charles Vanhoutte speelde halverwege de eerste helft de bal kwijt op het middenveld en nota bene ex-Cercle Mercier bediende Thomas Henry die via de paal de 0-1 liet optekenen. De 0-2 van dezelfde Henry werd enige tijd later afgekeurd wegens buitenspel.
In de tweede helft, na een uur spelen, maakte het Brugse thuispubliek kennis met Waldo Rubio, een huurling van het Spaanse Valladolid. Ook Vitinhno kwam invallen voor Decostere en beiden knutselden een aanval in elkaar die uiteindelijk de 1-1 op de bordjes plaatsten.

Na twee speeldagen is KV Kortrijk verrassend de enige leider in de Jupiler Pro League. Zaterdag ging Antwerp voor de bijl in een match met wisselende kansen. Beide teams gingen ervoor en creëerden kansen maar de afwerking ontbrak bij beide teams. Vlak voor tijd dribbelde Faiz Selemani zich voorbij zijn bewaker Buta en schoot hard via de paal binnen. Antwerp bleef als enige ploeg met 0 op 6 verweesd achter.

Landskampioen Club Brugge heeft zijn eerste overwinning beet na een gevleide zege op het veld van nieuwkomer Union. Club was in de eerste helft op zoek naar zichzelf en Union voetbalde fris van de lever. Het was Mignolet die blauw-zwart recht hield. Union maakte wel de 1-0 maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. In de tweede helft greep Clement in en plaatste Sobol in de ploeg in plaats van Dost. Het was deze Sobol die vijf minuten voor tijd met een kanonschot de 0-1 op de bordjes schoot.

Zulte Wargem ging op zoek naar zijn eerste overwinning tegen Standard. In de eerste helft gebeurde er weinig en de verkenningsronde duurde lang, heel lang en de rust werd bereikt met een logische 0-0. Het venijn zat echter in de staart. Na een uur spelen profiteerde Bastien van Standard van een te korte terugspeelbal van Govea. Doelman Bostyn haalde Bastien onderuit en Laforge wees naar de stip. Klauss zette de 0-1 op de bordjes. Een voorzet van Dompé werd door Sissako verlengd in doel en bracht de stand terug in evenwicht. Dit was het sein voor Zulte om te gaan drukken maar net voor tijd kon Abdoul Tapsoba een voorzet van Donnum binnenglijden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.