Home > Jupiler Pro League gaat terug van start

Jupiler Pro League gaat terug van start

Geschreven op 23 juli 2021 om 15:24 door Geert Demuynck

Vanaf dit weekend rolt de bal terug in onze hoogste voetbalcompetitie. Vrijdag opent Standard de strijd tegen Genk, maar hier gaan we ons concentreren op de West-Vlaamse duels.

Zulte Waregem opent de dans zaterdagnamiddag kwart na vier op bezoek bij OHL. Franky Dury hoopt in stijl afscheid te kunnen nemen van Essevee in zijn misschien laatste jaar als coach. De rood-witten waren reeds druk in de weer op de transfermarkt. Enkele smaakmakers zoals Bruno (20 doelpunten), Marcq en Opare zochten andere oorden op. Nieuw in de spits naast Vossen komt Gano te staan. Maar ook Lasse Vigen en Bent Sörmo viel in positieve zin op in de oefenmatchen. Wel slikte Essevee iets te gemakkelijk tegendoelpunten door individuele foutjes. Er is duidelijk nog werk aan de winkel voor Dury.

Ook Cercle Brugge gaat op bezoek bij de ratten op het Kiel. Cercle hoopt voornamelijk de scenario’s van de afgelopen twee jaar te vermijden. Tweemaal een Houdini-act opvoeren en ermee wegkomen was fantastisch maar een derde keer zou wel eens fataal kunnen zijn in de strijd voor het behoud. In het voordeel van Groen-Zwart staat de technische staf die ervaring zat heeft in de Belgische competitie met Yves Vanderhaeghen en Thomas Buffel. Cercle moest wel een drietal sterkhouders laten vertrekken. Biancone en Pavlovic keerden terug naar Monaco en waar Ugbo naar toe trekt, is nog niet duidelijk. Wel kan er gerekend worden op een Deense centrale verdediger Jesper Daland. Miange, Sousa en Waldo Rubio zijn ook nieuwe spelers. Enkel moet Cercle nog op zoek naar een waardige vervanger van Ugbo om straks te kunnen genieten van een rustig seizoen.

KVK ontvangt Seraing, de nieuwkomer in de pintjesliga en kan rekenen op enkele nieuwkomers. Vandendriessche, Fixelles en Delle vielen op in de oefenpartijen en met D’Haene en Marlos Moreno beschikt Kortrijk ook over de nodige kwaliteiten op de flanken. Maar de mercado is nog lang en er komen ongetwijfeld nog versterkingen aan.

Ook zo voor de kustboys uit Oostende. Vorig seizoen verraste Oostende vriend en vijand met snedig en zwierig voetbal en misten ze op een haar na de play-off 1. Dit seizoen zou wel eens het spiegelbeeld kunnen worden want het gros van de kern vertrok. Sakala en Hjulsagen, samen goed voor 22 goals zullen er niet meer bij lopen. Veel beweging op de inkomende transferts zit er momenteel nog niet en de tijd dringt. Het is dus afwachten wie de scouts uit hun hoed zullen toveren. Het wordt dus uitkijken voor het bezoek van Charleroi.

Last but not least hebben we nog onze kampioen, Club Brugge die opnieuw voor de titel zal gaan. Club opent zondag tegen Eupen en niemand houd rekening met puntenverlies, zeker na winst tegen Genk in de Supercup. “Deze match was eigenlijk geen referentie”, stelt coach Clement. “We hebben de partij wel gewonnen maar de wedstrijd tegen Eupen wordt een heel andere match. Wat ik wel positief vind is dat iedereen fit is met uitzondering van Maxime Decuyper. We zullen het dus moeten doen met de middelen die nu tot onze beschikking staan.” Over inkomende transfers bleef hij ook op de vlakte. “Ik weet dat er achter de schermen druk overleg is maar er is nog niks getekend. Dus moet ik ook hier geen rekening mee houden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit in de zeer nabije toekomst in orde zal komen”, besluit hij.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.