Home > Jules Noterdaeme (11 jaar): dag mijnheer de burgemeester van De Panne

Jules Noterdaeme (11 jaar): dag mijnheer de burgemeester van De Panne

Geschreven op 21 oktober 2023 om 07:21 door Mario De Wilde

Gisteren vond in raadzaal Kokpit in het gemeentehuis van Koksijde de installatievergadering plaats van de nieuwe kindergemeenteraad. Intussen is het de 10e keer dat de kindergemeenteraad plaatsvindt. Koksijde startte in 2013 met het initiatief. Sindsdien zijn er al negen kinderburgemeesters verkozen geweest. Vorig jaar mocht Sam Vanrafelghem De Kegel van de
Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke het lint dragen. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn er 14 raadsleden verkozen uit zeven Koksijdse scholen. Schepen van Jeugd en Onderwijs Lander van Hove, maakte de nieuwe kinderburgemeester bekend: Jules Noterdaeme van Leefschool De Letterzee.

Jules Noterdaeme is 11 jaar, woont in Koksijde-Dorp en loopt school in leefschool De Letterzee. Hij speelt al van kleins af aan tennis en sinds kort surft hij ook bij Windekind. Jules is heel trots met zijn nieuwe titel als kinderburgemeester. Hij wil graag extra uitleving en plezier voor de jeugd en extra speelpleintjes op het strand van Koksijde en gaf dat ook meteen aan in zijn eerste officiële speech: “Ik had het niet verwacht. Ik kijk er al enorm naar uit om samen met jullie mooie dingen te doen voor onze mooie gemeente. Eén van mijn grootste wensen voor Koksijde: 1 jaar sportgarantie voor iedereen! Zodat alle kinderen iets kunnen uitproberen, want iedereen heeft recht op ontspanning en beweging!”
Zetelen ook in de nieuwe kindergemeenteraad:
• Julie Vermeersch (6e) – Leefschool De Letterzee
• Axel Jorissen (5e) en Ides Ruga (6e) – Vrije Basisschool Oostduinkerke
• Seif Al Tourfan en Joïca Gombeir – Inspirant aan Zee/De Strandloper BuBaO
• Pippa Sustronck (5e) en Lowie Lepla (6e) – Vrije Basisschool De Ark
• Emiel Vandewalle en Appoline Beuten (6e) – Gemeentelijke Basisschool Koksijde
• Lou Vandooren (5e) en Aze Goddaer (6e) – Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke
• Yasin Ayari en Mattéo Mayard – GO! BuO Westhoek/De Viertorre

De leden van de kindergemeenteraad werden verkozen op school en komen uit de leerlingenraad.
De kinderraadsleden zullen dit schooljaar vijf keer samenkomen en voorstellen formuleren over thema’s die de kinderen aanbelangen: sport en spel, onderwijs, verkeer, veiligheid, gelijke kansen, milieu…. De kinderburgemeester en haar raadsleden worden ook gevraagd voor officiële inhuldigingen of andere Koksijdse evenementen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.