Home > Jules Destrooper verdwijnt in Lo-Reninge en investeert 4 miljoen euro in Ieper

Jules Destrooper verdwijnt in Lo-Reninge en investeert 4 miljoen euro in Ieper

Geschreven op 8 januari 2019 om 07:38 door Mario De Wilde

De bekende ‘Lukken’-koekjes, zeg maar Biscuiterie Jules Destrooper wil fors investeren in zijn bakkerij in Ieper. Zo wordt de komende maanden ruim 4 miljoen euro boven gehaald voor een gloednieuwe en hypermoderne deegkamer en wordt ook de distributie geoptimaliseerd. Als gevolg daarvan verhuist de productie van de bakkerij van Lo-Reninge naar de nabijgelegen bakkerij in Ieper. De historische thuisbasis in Lo-Reninge blijft als uithangbord en krijgt ook nieuwe impulsen. De fusie van beide bakkerijen past in de ambitie van de Biscuiterie om verder te groeien en efficiënter te werken. Dit zowel bij de inzet van het personeel als de optimalisatie van de logistiek. De directie benadrukt dat alle werkgelegenheid behouden blijft. Momenteel stelt Biscuiterie Jules Destrooper 170 mensen te werk, waarvan 58 in Lo-Reninge. De fusie start in januari 2019 en moet tegen juli 2019 volledig zijn afgerond. In die tijd blijft de productie verder lopen. De bakkerij in Ieper bestaat sinds 1986 en is uitgegroeid tot de belangrijkste bakkerij van de Biscuiterie. In Ieper worden onder meer het amandelbrood, de speculoos en de ‘Florentines’ gebakken en staat ook de ‘chocoladelijn’ waar de koekjes voorzien worden van hun laagje Belgische chocolade. Ook de voorraad en het centrale distributiepunt vanwaar alle koekjes worden uitgeleverd naar meer dan 80 landen, gebeurt vanuit Ieper. Het concentreren van al deze activiteiten zal heel wat efficiënter zijn zowel voor het transport van goederen als voor de medewerkers.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.