Home > José Lecoutere neemt afscheid van WZC Het Gulle Heem. Brecht Clauws neemt fakkel over

José Lecoutere neemt afscheid van WZC Het Gulle Heem. Brecht Clauws neemt fakkel over

Geschreven op 28 april 2022 om 14:57 door Mario De Wilde

José Lecoutere neemt eind deze maand afscheid van WZC Het Gulle Heem. De Gullegemnaar was daar ruim dertig jaar directeur. Hij draagt de fakkel over aan Brecht Clauws die hem vanaf 1 mei opvolgt. José Lecoutere mag na een lange staat van dienst op welverdiend pensioen. Vanaf 1981 deed hij al verschillende opdrachten in het OCMW Wevelgem, maar ook in de Welzijnsraad in Kortrijk en voor het gemeentebestuur in Waregem. Vanaf 1984 werd hij dan tewerkgesteld als maatschappelijk werker bij het OCMW. Op 1 november 1989 werd hij aangesteld als directeur van het woonzorgcentrum Het Gulle Heem. Die taak zou hij dus ruim 32 jaar uitoefenen. Begin 1990 werd hij twee jaar gedetacheerd als kabinetsmedewerker bij Vlaams Minister voor Welzijn, en was daar bevoegd voor ouderenzorg en thuiszorg.

In die drie decennia maakte hij van een verouderd rusthuis een modern en polyvalent centrum en werd Het Gulle Heem helemaal verbouwd. Nu is het een baken voor ouderen- en thuiszorg met onder meer een woonzorgcentrum met 75 woongelegenheden, een mindermobielencentrale, Infopunt Dementie en het Lokaal dienstencentrum Het Knooppunt. Het Gulle Heem zorgt ook voor thuisbedeelde maaltijden en beheert assistentie- en aanleunwoningen.

José is als gevolg van zijn jarenlange inzet en zijn vele contacten een bekend figuur geworden in de ouderenzorg. Zo is hij vanuit zijn job ook bestuurslid geworden van Project Chroncal Care De Brug, van Eerstelijnszorgraad, van Vereniging Directies Openbare Zorg, van netwerk kleinschalig wonen Vlaanderen en is hij coördinator van Dementievriendelijk Wevelgem.

Brecht Clauws neemt de taken vanaf 1 mei over. Hij studeerde in 2000 af als bachelor Geneeskunde en startte zijn loopbaan in AZ Groeninge in Kortrijk waar hij doorgroeide tot hoofdverpleegkundige van de afdeling gastro-enterologie. Hij werkt sinds eind maart 2020 in WZC Het Gulle Heem als verpleegkundige.

Brecht is vader van vier kinderen en is als geboren en getogen Gullegemnaar geen onbekende. Zo is hij nog onder meer actief als voorzitter van de Orde van de Vlaskapelle, de bezielers van Carnaval Gullegem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.