Home > Jongeren met obesitas stappen 2.500 km in onze provincie voor de Warmste week

Jongeren met obesitas stappen 2.500 km in onze provincie voor de Warmste week

Geschreven op 4 december 2019 om 15:14 door Mario De Wilde

Enkele jongeren tussen 16 en 20 jaar met obesitas uit het Zeepreventorium willen met hun actie ‘Stappen met vertrouwen’ samen 2.500 km wandelen. Marjolijn Verstraete: “Omdat we zelf ondervinden dat het leven in onze maatschappij geen evidentie is en velen van ons een rugzak meedragen, willen we ons graag inzetten voor de Warmste Week. Wij kozen voor het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling als goed doel.”

“De wandeltocht is een echte uitdaging, maar we houden vol. We willen dat iedereen tot de laatste etappe mee kan wandelen om dit samen te beleven”, aldus Annelies, opvoedster van de leefgroep.

Volgende etappes staan nog gepland:

· Donderdag 5 december – start in het Zeepreventorium om 13u30 – wandeling richting Oostende.

· Zaterdag 21 december – start in De Warande in Kortrijk om 10u – wandeling met einde op de slotactie voor overhandiging cheque.

Om de actie te ondersteunen werd ook een filmpje gemaakt: https://vimeo.com/364803127, Elke warme bijdrage is meer dan welkom: http://www.zeepreventorium.be/nl/stappen-met-vertrouwen

Tot binnenkort! Britney (Liedekerke), Bengte (Deerlijk), Leman (Zele), Jesse (Zonnebeke), Irem (Gent), Kevin (Bellegem), Jarno (Deurne), Joshua (Brugge), Elena (Hoeilaart), Idriss (Evere), Loredana (Ans), Phyllis (Brugge), Matteo (Malmedy), Annemie (Nieuwerkerken), Giamino (Gent), Xa’ina (Bredene).

Het Zeepreventorium is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met chronische aandoeningen. Voor patiënten met mucoviscidose is er geen leeftijdsbeperking. Onze patiënten worden doorverwezen door artsen van over gans België. Welke chronische aandoeningen worden behandeld in het Zeepreventorium?

• Obesitas

• Longaandoeningen: mucoviscidose, astma

• Chronische pijn en/of chronische vermoeidheid

• Diabetes

• Complexe aandoeningen bij jonge kinderen

• Andere chronische aandoeningen: metabole aandoeningen (PKU, MSUD …), chronische aandoeningen van het maag-darmstelsel, chronische nier-en blaasaandoeningen…

Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde zorg door een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, diëtisten, logopedisten, psychologen, opvoedkundigen en sociaal werkers. De patiënt staat uiteraard centraal, maar er gaat ook bijzonder veel aandacht uit naar de begeleiding van de ouders en de omgeving over hoe ze correct kunnen omgaan met de aandoening.  Het Zeepreventorium biedt een unieke omkadering aan zee met o.a. een therapeutisch zwembad, verschillende sportruimtes, woonverblijven…Jongeren verblijven in leefgroepen met aandacht voor een warme en huiselijke sfeer. De schoolopleiding wordt verdergezet, maar in harmonie met de therapie. In het Zeepreventorium bevinden zich een kleuter-, lagere en middelbare school. Voor meer info: www.zeepreventorium.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.