Home > Jongeren en volwassenen kunnen binnenkort hockeyen in Diksmuide

Jongeren en volwassenen kunnen binnenkort hockeyen in Diksmuide

Geschreven op 25 augustus 2020 om 16:55 door Mario De Wilde

Op woensdag 2 september organiseert Hockey Diksmuide, Diksmuides kersverse hockeyclub, een opendeurdag. Coach Brecht Gravensteyn nodigt jong en oud uit om tussen 14 en 17 uur te komen proeven van de sport, en start kort nadien jeugd- en volwassenentrainingen op. Na het succes van onze Red Panthers en Lions – de nationale hockeyploegen – kende de hockeysport in België een serieuze boost. Ook in Diksmuide wilde de sportdienst al enkele jaren een hockeywerking oprichten, maar daarvoor was het wachten op de komst van het nieuwe kunstgrasterrein. Het terrein werd afgelopen weekend in gebruik genomen, waardoor de sport nu officieel verder uitgebouwd kan worden in onze stad.

Zoektocht naar geïnteresseerden

Na een oproep in het stadsmagazine kwam de sportdienst in contact met Diksmuideling Brecht Gravensteyn. Brechtheeft een grote voorliefde voor hockey en heeft al heel wat ervaring opgedaan als trekker en coach van de hockeyclub in Veurne.

Jeugd- en volwassenenwerking

Nadat Brecht afgelopen zomer enkele initiatielessen tijdens sportkampen in Diksmuide gaf, schakelt de club nu een versnelling hoger. Na de opendeurdag op 2 september start Hockey Diksmuide vanaf woensdag 9 september met wekelijkse jeugdtrainingen, elke woensdag van 16.30 tot 17.30 uur. Afhankelijk van de inschrijvingen zal de groep in verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld worden. Daarnaast wil de club ook wekelijkse trainingen voor volwassenen inrichten. De timing hiervan wordt nog bepaald in overleg met alle geïnteresseerden. Niet alleen op, ook naast het veld zoekt de club enthousiastelingen die willen helpen bij administratieve taken.

Sportsite De Pluimen

Met de komst van een modern familiezwembad, nieuwe en vernieuwde sportzalen, een mooie cafetaria en een splinternieuwe tennishal van tennisclub De Maene ontwikkelde sportcomplex De Pluimen zich op korte tijd tot een prachtige sportsite voor jong en oud. Uniek aan het nieuwe kunstgrasveld is de combinatie van voetbal- en hockeybelijning. Het stadsbestuur deed deze extra investering om sportievelingen een nog gevarieerder sportaanbod te kunnen aanbieden. Ook de nieuwe kunststofatletiekpiste kan – als de weersomstandigheden het toelaten – eind september in gebruik genomen worden. Vanaf maandag 9 september start de aannemer met het aanbrengen van rubber om de piste af te werken.

Praktisch

Wie geïnteresseerd is om op of naast het hockeyveld betrokken te zijn, kan de club volgen via de Facebookpagina ‘Hockey Diksmuide’ of langskomen tijdens de opendeurdag op woensdag 2 september, tussen 14 en 17 uur. Iedereen – jong of oud – kan er gratis kennismaken met de sport. Vanaf woensdag 9 september start de club met wekelijkse jeugdtrainingen op woensdag, telkens van 16.30 tot 17.30 uur. Vooraleer je lid hoeft te worden kan je de eerste drie trainingen gratis meetrainen. Daarna betaal je 55 euro (-18) of 95 euro (volwassenen) lidgeld per jaar. Ook later in het jaar kan je nog lid worden. Inschrijven kan via https://forms.gle/7PKZjnEQN6WoSBkB9. De nieuwe hockeyclub krijgt bij de opstart steun van de stedelijke sportdienst, de Vlaamse Hockey Liga en Sport Vlaanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.