Jonge Waregemse ondernemers Victor en Michiel van Little Cheese Farm vallen opnieuw in de prijzen
De Lotenhulle Rouge van Little Cheese Farm uit Lotenhulle heeft zopas op de prestigieuze World Cheese Awards een Super Gold-medaille gewonnen. Dat was nog niet alles want de jonge Waregemse ondernemers Victor Lammens en Michiel Baetens ontvingen maar ook de prijs van de ‘Best of Belgium 2024 Trophy Winner’! En dat was nog niet alles: in totaal hebben beiden dit jaar maar liefst acht medailles in de wacht gesleept. Met 4786 kazen uit 47 landen in competitie is deze erkenning een ongelooflijke prestatie en een bevestiging van de kwaliteit en ziel die ze beiden in hun kazen leggen.
Wat maakt de kaas uniek?
De melk voor Lotenhulle Rouge komt van de korte keten veestapel, een gemengde kudde die gevoed wordt met wat geproduceerd wordt in het Meetjesland. Dit terroir – de rijke, lokale bodem en ambacht – geeft de melk én de kazen hun unieke smaak. Het is een eer dat deze kwaliteiten door een panel van maar liefst 102 juryleden werden erkend en geprezen. Victor Lammens en Michiel Baeten: “Deze overwinning is extra bijzonder omdat we vorig jaar, door logistieke tegenslag, niet konden meedingen. Dat maakte ons nog meer vastberaden dan ooit om onze passie en vakmanschap opnieuw te laten schitteren. De titel ‘Best of Belgium’, samen met de andere prijzen, is een prachtige bekroning op het harde werk van ons hele team. Dank aan iedereen die ons steunt en dit mogelijk maakt. Samen blijven we de unieke smaak van het Meetjesland delen met de wereld.”