Home > Jong N-VA Brugse Vrije voert vanmorgen actie tegen drugs aan schoolpoort

Jong N-VA Brugse Vrije voert vanmorgen actie tegen drugs aan schoolpoort

Geschreven op 26 mei 2023 om 09:40 door Mario De Wilde

Vanmorgen hield Jong N-VA Brugse Vrije op het Zand in Brugge een actie tegen het gebruik en dealen van drugs aan de schoolpoort. “Onze jongerenafdeling zegt resoluut neen tegen drugs. We willen de schoolgaande jeugd laten nadenken over het gebruik en dealen hiervan. Daarom deelden we tijdens onze actie ludieke stickers uit met de tekst “Ik ben geen drugskikker”’, stelt voorzitter Sam Vandoorne van Jong N-VA Brugs Vrije. De N-VA-jongeren roepen ook alle scholen in de Brugse regio op om maximaal aandacht te schenken aan de problematiek en een structureel beleid uit te stippelen op lange termijn.

In december van vorig jaar deelden de leden van N-VA Brugs Vrije ook al stickers uit aan de schoolgaande jeugd in Torhout. De actie bleek een schot in de roos en was de aanleiding voor veel jongeren om onder elkaar het gesprek aan te gaan over drugs. “En dat willen we ook in Brugge bereiken want niet gebruiken of stoppen ligt niet onze macht. Maar dat scholieren er onderling over praten, doet ze wel stilstaan bij het dealen en gebruiken van drugs”, verduidelijkt bestuurslid Emma Casteleyn.

Tegelijk roept Jong N-VA Brugse Vrije alle scholen in de Brugse regio op om een beleidsmatige aanpak uit te werken op lange termijn. “Want scholen zijn een belangrijke schakel in het preventie- en repressiebeleid rond drugs bij jongeren. Daarnaast pleiten we voor een goeie dialoog tussen de schooldirecties en politiezones om indien nodig repressieve maatregelen te nemen”, besluit secretaris Dylan Volckaert van Jong N-VA Brugse Vrije. Ook Vlaams parlementslid Maaike De Vreese en de Brugse gemeenteraadsleden Nele Caus, Geert Van Tieghem, Pol Van Den Driessche en Martine Bruggeman waren aanwezig op het Zand en deelden stickers uit aan de scholieren.

 

 

 

 

Mvg,

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.