Home > Jong Male haalt met twee late goals volle buit binnen tegen FC Heist en nestelt zich steviger op derde plaats

Geschreven op 23 januari 2023 om 09:14 door Mario De Wilde

In een bijzonder spannende wedstrijd tussen Jong male en Heist wist de thuisploeg uiteindelijk de overwinning in de wacht te slepen na twee late goals van Van De Water. De eerste helft verliep heel evenwichtig met kansen langs beide zijden. In de 22ste minuut wist thuisspeler Ide op een knappe stilstaande fase (zie foto) de 1-0 te scoren.

Even later spatte een verre lob op de deklat van de bezoekende doelman. Na de koffie kwamen de kustjongens het meest alert uit de kleedkamers en dankzij twee goals van Claessens en Vervalle kwam Heist zelfs op voorsprong. Voor niet lang echter want vijf minuten later bracht De Swart de bordjes weer in evenwicht. In een prangende slotfase was het Van De Water (91′ en 96′) die de drie punten in Brugge hield. Daardoor behoudt Jong Male nog steeds zes punten voorsprong op de vierde Houthulst en maar liefst zeven punten op Koekelare. De groenwitten van voorzitter Guido Vandille hebben zich ook goed hervat na de opdonder van van 8-1 (met een noodploeg) begin december tegen de autoritair leider Bredene. Volgende week moet Jong Male het opnemen tegen Dosko Beveren.