Home > Jong en oud is spelen niet verleerd: Spellenfest in VIVES Brugge lokte 1.500 fans

Jong en oud is spelen niet verleerd: Spellenfest in VIVES Brugge lokte 1.500 fans

Geschreven op 4 maart 2024 om 16:20 door Mario De Wilde

Gisteren zakten maar liefst 1500 bezoekers af naar het eerste Spellenfest in campus Brugge van Hogeschool VIVES. Dat was meteen de eerste spellenbeurs in West-Vlaanderen. De bezoekers zakten af naar Brugge voor een dag vol spelplezier bij de 35 speluitgevers. De 100 goodie bags die werden uitgedeeld aan de eerste bezoekers, waren ook in een mum van tijd weg. Ook burgemeester Dirk De fauw en schepen Nico Blontrock kwamen langs en namen hun tijd om de volledige beurs te bezoeken en met verschillende uitgevers en bezoekers te spreken. Op naar de tweede editie volgend jaar!

Het SpellenLab van Hogeschool VIVES en de Brugse spelinfluencer Jonathan Schouteere (Rood_met_wittestippen op Instagram) besloten om vanuit hun gedeelde passie voor spel en hun gezamenlijke heimat, een spellenbeurs in Brugge vorm te geven. Op zondag 3 maart organiseerden ze de eerste West-Vlaamse spellenbeurs ooit. Het evenement lokte als nieuwkomer onmiddellijk 35 standhouders. Zo was het full house met namen zoals Asmodee, Ravensburger, 999 Games, Cartamundi, White Goblin Games, Smart Games, Geronimo Games, en nog vele andere.

Het SpellenFest Brugge beloofde een belevingsdag te worden voor jong en oud en maakte dit ook waar. Een dag waar spelplezier en ontdekken van nieuwe spelen centraal stonden. Bezoekers konden naar hartenlust de nieuwste spellen uitproberen. Daarnaast kregen deelnemers de kans om een workshop Dungeons & Dragons en Disney Lorcana te volgen. Verder waren er verschillende sprekers die iets over spellen vertelden en vonden er ook rondleidingen plaats in het spellenerfgoed van Hogeschool VIVES. Als kers op de taart vond er op de parking van het event een foodtruckfestival plaats om de honger te stillen.

SpellenFest Brugge dankt niet alleen zijn naam aan het feit dat het plaatsvindt op Brugse bodem, het is ook een op en top Brugs festival mede dankzij de partners: Brouwerij De Halve Maan, Recreatiezwembad LAGO Brugge en drukkerij Digitaal Print. “Als burgemeester van Brugge ben ik verheugd dit bruisende evenement, SpellenFest Brugge in VIVES, te verwelkomen. Een dag vol spelplezier en ontdekkingen voor jong en oud, georganiseerd door gepassioneerde lokale talenten en met steun van lokale partners. Het is fijn dat we in de schijnwerpers staan als gaststad voor deze allereerste West-Vlaamse spellenbeurs. Laten we samen genieten van deze unieke belevenis en ons verbinden door het universele plezier van spel”, aldus Dirk De fauw, burgemeester van Stad Brugge.

Foto’s Peter Goekint

1 reactie

Peter Vosters
Geschreven op 2024-03-05 18:37:32
Het was inderdaad een voltreffer. We zijn nu al aan het brainstormen hoe we het de volgende keer gaan aanpakken. Dit alles om een nog groter speelplezier te kunnen aanbieden. We kregen overwegend positieve reacties en dat is natuurlijk erg stimulerend. Fier dat Brugge het grootste spelllenarchief in de wereld heeft en dankbaar dat de vrijwilligers van erfgoed Vlaanderen ons helpen met het ontsluiten van dit pareltje.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.