Home > Johan Catteeuw gaat voor eigen Nederlandstalig werk. Daar is ‘Carine’

Johan Catteeuw gaat voor eigen Nederlandstalig werk. Daar is ‘Carine’

Geschreven op 30 juni 2021 om 15:21 door Mario De Wilde

Het stond al vele jaren helemaal boven op zijn bucket-list: het maken van een eigen Nederlandstalige cd. Nu zijn ‘Westvlams gemiengeld vintekoor’ opgehouden heeft te bestaan, kwam er plots heel veel tijd en energie vrij om andere dingen te doen. Johan” Ik ben al die jaren Nederlandstalige songs blijven schrijven, waar ik voorlopig niets mee deed. Nu ik die één voor één begon op te diepen, bemerkte ik dat er toch wel heel leuk materiaal tussen zat. Na enkele demo-opnames bij Eric De Clercq (Pure Entertainment) was ik verkocht. Ik doe het. Het aangename is dat ik het heel relaxed kan doen. Ik hoef niet zozeer mijn plaats te veroveren in de Vlaamse showbizz. Ben ondertussen opa geworden en kan één en ander wel al wat relativeren. Toch wil ik me ‘even tonen’. In het Nederlands klink ik heel anders dan in het Westvloms. Veel mensen zullen mijn stem niet herkennen, maar wel mijn stijl.  De debuutsingle ‘Carine’ getuigt daarvan. Carine is trouwens een meisje waarop ik ooit verliefd was.
Het bleef niet duren.
“Uiteindelijk bleek dat ik meer verliefd was op haar moeders keuken dan op  haar….
Er zit wat guitigheid in, er zit een vrolijk verhaaltje in…En de cover waarmee we het nummer op de digitale platforms lanceren toont een bord met …vol au vent. Het is mijn bedoeling om een volledige cd vol te zingen. En, als het even kan, die nummers dan ook te verweven in een theatershow . Eerst zien of ‘Carine’ in de smaak valt..

De debuutsingle ‘Carine’ wordt dezer dagen op de radiozenders en digitale platformen losgelaten. Alle nummers die op de cd komen, zijn reeds in demo klaar. Er wacht vanzelfsprekend nog heel wat studiowerk. De productie is in handen van Eric De Clercq van Pure entertainment uit Roeselare…. Johan en Eric werkten in het verleden vaker samen aan diverse projecten, zien of het deze keer ook succesvol wordt….

Meer info op www.johancatteeuw.be

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.