Home > Joachim Boudens en Gert De Mangeleer openden Bar Bulot in Antwerps 5 star superior hotel

Joachim Boudens en Gert De Mangeleer openden Bar Bulot in Antwerps 5 star superior hotel

Geschreven op 21 oktober 2021 om 08:55 door Mario De Wilde

Bar Bulot, de à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, opent vandaag zijn deuren in Antwerpen. In de zomer van 2019 zag Bar Bulot het licht in Brugge als tijdelijk seafoodrestaurant, maar vandaag is het een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers kan bekoren. In 2021 werd Bar Bulot door Gault Millau verkozen tot ‘Brasserie van het jaar’ en bekroond met 1* in de Michelingids. De nieuwe vestiging van Bar Bulot in Antwerpen huist in de site van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, een nieuw 5 star superior hotel met wellness- en meetingfaciliteiten in het bruisende centrum van de stad. Daar kent onder de naam ‘Hertog Jan at Botanic’ ook het icoon ‘Hertog Jan’ een revival, waarmee Gert en Joachim aan een nieuw hoofstuk willen beginnen in hun gastronomische verhaal.

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden in de zomer van 2019 met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Om hun brasserieplannen vorm te geven kozen ze dus de plek uit waar het voor hen allemaal begon.

Net zoals in Brugge waan je je in Bar Bulot at Botanic in Antwerpen in een grootstedelijke brasserie. De grote bar vergroot het bruisende, stedelijke gevoel. De counter seats bieden zicht op de grote open keuken en er is een ruim en rustig terras. Dankzij de warme, nostalgische brasseriesfeer wordt Bar Bulot een plek waar alles mogelijk is: een bespreking in de zakelijke sfeer, een weerzien met vrienden, een tête-à-tête of genieten met de familie.

Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin om de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze samen met hun team resoluut naar perfectie. In Bar Bulot geniet je van het beste van de rijke, Belgische brasseriekeuken.

Aan het roer van Bar Bulot at Botanic staan gastvrouw Elske Mostert en chef Koen Gussenhoven die aan Frans-Belgische signatuurgerechten een hedendaagse draai geven, zoals met de lijn gevangen en gebraiseerde kabeljauw met beurre blanc ‘Deluxe’ en ragoût van Bressekip met kalfszwezerik, handgepelde garnalen uit Nieuwpoort en mousselinesaus geserveerd in bladerdeeg. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of op het terras, in Bar Bulot geniet je altijd van onvervalste brasserieklassiekers.

De Nederlandse chef Koen Gussenhoven genoot zijn kookopleiding in Nederland. Koen begon zijn carrière bij Restaurant Pure C** en FG** restaurant en foodlabs. Daarna was hij sous-chef bij Brasserie Maris-Piper in Amsterdam en sous-chef bij restaurant Mijn Keuken* in Wouw. Bar Bulot at Botanic zal geleid worden door gastvrouw Elske Mostert, de voormalige Wine Director van The Breda Group in Amsterdam.

MENU

De menukaart van Bar Bulot is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen als tomaat garnaal met handgepelde garnalen uit Nieuwpoort, huisgemaakte garnaalkroketten of gesmoorde Zeeuwse paling met groene kruiden. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een handgesneden steak tartaar van de bavette van West-Vlaams Rood Rund, en gegrilde kalfsniertjes met graantjesmosterd en dragon. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast zijn of haar menu samenstellen.

Alles uiteraard van een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team.

HERTOG JAN AT BOTANIC

Naast Bar Bulot at Botanic opende het duo op dezelfde site ook ‘Hertog Jan at Botanic’. Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Hertog Jan at Botanic is een nieuw en spannend hoofstuk in hun gastronomische verhaal dat hier en daar de link legt met het verleden maar gasten vooral opnieuw hoopt te verrassen. Bij Hertog Jan at Botanic ontvangen Gert en Joachim telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon hun gasten. Het is een intieme zaak met 22 couverts in het historische kader van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen herscheppen ze de sfeer van weleer in een nieuw en intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

BOTANIC SANCTUARY ANTWERP

Achter de oude muren van dit voormalige klooster gaan eeuwen erfgoed schuil. Botanic Sanctuary Antwerp wil een gevoel van vrijheid en luxe opwekken en wil de lat verleggen op vlak van sfeer, duurzaam design en innovatie en zet Antwerpen op de kaart als bestemming voor echte connaisseurs, fijnproevers, zakenreizigers, designliefhebbers, liefhebbers van luxe spa’s en shoppers. Botanic Sanctuary Antwerp wordt het eerste 5* superior hotel van Antwerpen en is tevens het eerste hotel van de stad dat lid is van Leading Hotels of the World. In de ontspannen sfeer die er heerst kunnen gasten genieten van uitzonderlijke gastronomie, eerlijke Belgische keuken, een ongeëvenaarde spa, een conferentiecentrum, een betoverende trouwlocatie, feestzalen en luxueuze gastvrijheid van de bovenste plank. Botanic Sanctuary Antwerp telt 108 kamers, suites en spa suites die zijn ondergebracht in het 15e-eeuwse klooster, verdeeld over vijf historische gebouwen. Botanic Sanctuary Antwerp opent in november 2021 zijn deuren op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen.

In totaal kunnen gasten bij Botanic Sanctuary terecht in vier gastronomische restaurants. Naast Hertog Jan en Bar Bulot at Botanic kan je ook gaan tafelen bij sterrenchefs Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot in Fine Fleur, en bij Wouter van Tichelen in restaurant 1238. Bovendien bestiert Jurgen Lijcops, de bekende Antwerpse sommelier en spirits connaisseur, de internationale bar.

Foto Pieter D’Hoop

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.