Home > Jij kiest welke kleur het legendarisch Brugs café De Vuurmolen straks krijgt

Jij kiest welke kleur het legendarisch Brugs café De Vuurmolen straks krijgt

Geschreven op 17 augustus 2020 om 08:31 door Mario De Wilde

De Vuurmolen, het legendarische Brugse café aan het Kraanplein, organiseert samen met brouwer Alken-Maes via sociale media een oproep om een keuze te maken over de nieuwe kleur van de gevel.
Een moderne, licht beige kleur met donkere accenten of een klassieke Brugse rode gevel met lichte toetsen. Daarover mag iedereen op de Facebook- en Instagrampagina’s van Alken-Maes hun mening geven en hun stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met vrijdag 28 augustus. Liesbeth De Reyghere, bekend van café en restaurant Cambrinus in de Philipstockstraat, legt uit waarom de keuze aan het brede publiek wordt voorgelegd: “Persoonlijk vind ik beide opties bijzonder veel charme uitstralen. De lichtere beige kleur oogt wat strakker en is meer hedendaags. Deze kleur zou ook aansluiten bij die van de naburige huizen. De rode kleur is eigenlijk de oorspronkelijke kleur die het gebouw vroeger had. Door de rode kleur zou het pand ook meer opvallen. Samen met Alken-Maes, die eigenaar is van het pand, hebben we de beide opties al uitvoerig doorgesproken maar een keuze maken is niet eenvoudig. Opeens kwam het idee om de mening van de Bruggeling en het grote publiek te vragen: wat vinden júllie de mooiste kleur?”
Opening begin 2021
De Vuurmolen is nog altijd tot ver buiten Brugge een begrip. Onder de vleugels van Jan Lantsoght werd het een van de favoriete adresjes van iedereen die van een stevig feestje houdt. In 2016 echter besliste de toenmalige uitbater Janny Geldof ermee op te houden en sindsdien is het stil in De Vuurmolen. Alken-Maes, eigenaar van het pand sinds 2015, zocht en vond een sterke partner in Liesbeth De Reyghere. Sebastiaan De Meester, woordvoerder bij Alken-Maes: “Liesbeth is een ambitieuze ondernemer die mee haar schouders onder dit project wil zetten. We willen samen met haar van dit café opnieuw een echte ontmoetingsplek maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Ook wij investeren stevig in deze zaak, er komen bijvoorbeeld 3 grote biertanks van elk 500 liter en er zal bier stromen uit niet minder dan 12 tapkranen. De opening is voorzien in het voorjaar van 2021, nadat de werkzaamheden aan het
Kraanplein door de stad Brugge zijn afgerond.” Onder welke naam het café zal openen is ook nog altijd een groot geheim. “We houden er graag nog een beetje de spanning in,” zegt Liesbeth. “We gaan die pas kort voor de opening verklappen. Maar eerst een nieuwe kleur voor onze gevel!” Stemmen kan op de Facebook- en Instagrampagina van Alken-Maes.

1 reactie

willy van walleghem
Geschreven op 2020-08-22 14:38:14
ben voorstander van een rode gevel voor De Vuurmolen Brugge uitstekend initiatief,bravo willy van walleghem vlamingstraat 25 b 8000 Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.