Home > Jeugdkamp zorgt voor stijging coronacijfers in Veurne en Koksijde

Jeugdkamp zorgt voor stijging coronacijfers in Veurne en Koksijde

Geschreven op 6 augustus 2021 om 15:41 door Mario De Wilde

De voorbije dagen is het aantal besmettingen binnen onze stad licht gestegen. Opmerkelijk is dat de meerderheid van de positieve personen in de stad en de buurgemeenten jongeren zijn die terugkomen van hetzelfde jeugdkamp. Intussen werden afspraken gemaakt met deze organisatoren. Het aantal besmette jonge inwoners aan de Westkust, in het bijzonder in Koksijde en Veurne, die terugkomen uit hetzelfde jeugdkamp is bijzonder hoog. Om ervoor te zorgen dat deze besmettingen niet verder uitgroeien tot grotere besmettingshaarden, doordat de jongeren nietsvermoedend, participeren aan andere kampen, vroegen beide lokale besturen gezamenlijk aan het Agentschap Zorg & Gezondheid om te testen bij aankomst.

Ook dit weekend komt er een groep kinderen terug van het kamp in Durbuy. In samenspraak met de organisator van het jeugdkamp is afgesproken om morgen, zaterdag 7 augustus tijdens de terugrit met de bus naar Brugge, te stoppen in Gent en de deelnemers voor de eerste maal te laten testen door het UZ Gent. De resultaten zullen op zondag 8 augustus bekend zijn. Het is dus aangeraden dat ouders hun kinderen even in quarantaine houden tot de resultaten bekend zijn.

Op vraag van beide besturen zal ook de uitwisseling van gegevens tussen de centrale en lokale tracing verbeterd worden. Beide besturen roepen trouwens de ouders op, waarvan hun kinderen deelnemen aan gelijk welk kamp, hun kinderen bij terugkomst steeds zelf te testen uit voorzorg en een quarantaineperiode te respecteren tot de resultaten bekend zijn. Peter Roose, burgemeester: “Een ingrijpen was noodzakelijk om de wekelijks terugkerende nieuwe besmettingen in te dijken.”

Marc Vandenbussche, burgemeester: “Voor onze gemeente Koksijde zijn er meer dan 20 kinderen coronapositief gelinkt aan het bij ons zeer populair vakantiecentrum met alle ellende ermee gepaard gaande quarantainemaatregelen, ook voor de nauwe contacten. Er is bovendien zo minstens 1 opa besmet geraakt, niettegenstaande hij reeds volledig gevaccineerd was. Voorzichtigheid blijft de boodschap.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.