Home > Jesper Daland is op Antwerp de antiheld bij Cercle Brugge na own-goal: 1-0

Jesper Daland is op Antwerp de antiheld bij Cercle Brugge na own-goal: 1-0

Geschreven op 30 juli 2023 om 21:25 door Mario De Wilde

Na een erg evenwichtige partij werd het verschil met de regerende landskampioen gemaakt door een own-goal van pechvogel Jesper Daland. Zo kende deze wedstrijd een erg gelijkaardig verloop zoals de wedstrijden van vorig seizoen: Cercle kan Antwerp wel problemen bezorgen, maar dankzij meer maturiteit en een tikkeltje geluk blijven de punten toch voor Antwerp.

De Bosuil is niet de makkelijkste plek om het seizoen te starten, maar Cercle toonde zich allerminst onder de indruk. De eerste kans was wel voor Antwerp (Ondrejka op Warleson), maar Cercle ging met open vizier de strijd aan. Siquet zorgde voor een eerste (kop)kansje, maar de beste kans was rond het kwartier voor Kévin Denkey. Hij toonde zich slimmer dan zijn 2 rechtstreekse tegenstanders maar kon dan niet anders dan op de snel uitgekomen Butez knallen. Thibo Somers lag wat later aan de basis van een nieuwe mogelijkheid, maar was te verrast om op doel te trappen.

Antwerp zocht en vond dan stilaan de oplossing in directer spel. Ondrejka kon iets over halfweg nog eens Warleson op de proef kon stellen met een afstandsschot. Olivier Deman toonde daarna een paar keer zijn defensieve kwaliteiten door in extremis tussen te komen, onder andere met een goeie sliding voor de neus van de inglijdende Kerk en een block op een schot van De Laet. Bataille kreeg de beste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Warleson bleef baas in een rechtstreeks duel.

We leken af te stevenen op een logische 0-0 bij de rust, maar dan sloeg Antwerp toch nog toe. Andrejka profiteerde van een niet-sluitende buitenspelval, zette de bal voor doel waar Daland niet anders kon dan de bal in eigen doel te glijden (46’, 1-0).

Met Utkus voor Popovic in het team ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker, maar coach Muslic mocht al zijn snel zijn plannen hertekenen toen diezelfde Utkus al snel geblesseerd het veld moest verlaten. Da Silva Lopes nam zijn plaats in. De tweede helft verliep bijzonder evenwichtig, maar bij Cercle ontbrak de inspiratie om Antwerp echt in de problemen te brengen. Butez moest op het uur wel een kopbal van Deman uit doel zweven, maar daaraan ging volgens Lardot een duwfout van Denkey vooraf.

Antwerp leunde terug op zijn organisatie, maar bij de tegenaanvallen van de thuisploeg ontbrak het ook aan scherpte en zo keek ook Warleson werkloos toe. Cercle nam nog risico’s met een gewijzigde formatie na de inbreng van Kehrer, maar ook dat kon de wedstrijd niet meer doen kantelen. De thuisploeg prikte vlak voor tijd dan toch zelf nog eens tegen, maar de uithaal van Vermeeren strandde op de lat. Gescoord werd er dus niet meer en zo trok Antwerp de eerste driepunter van het seizoen over de streep.

OPSTELLINGEN:
Antwerp: Butez, De Laet (80’ Vines), Alderweireld, Van den Bosch, Bataille, Vermeeren, Yusuf, Ondrejka (80’ Scott), Kerk (53’ Muja), Balikwisha en Janssen (80’ George).

Cercle Brugge: Warleson, Daland, Ravych, Popovic (46’ Utkus, Da Silva Lopes), Deman (87’ Varela Semedo), Van der Bruggen (73’ Kehrer), Francis (87’ De Wilde), Siquet, Gboho, Somers en Denkey

Doelpunten: 45+1′ Daland, owngoal (1-0)

Foto Cercle Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.