Home > Je online verkopen stimuleren, zo doe je dat!

Je online verkopen stimuleren, zo doe je dat!

Geschreven op 10 december 2022 om 11:57 door Mario De Wilde

Aan het verkopen van spullen online zitten grote voordelen maar kleven ook zeker nadelen. De grote voordelen zijn de relatieve eenvoud waarmee je start en ook de kosten, deze zijn zeer laag. Zeker vergeleken met die van een fysieke winkel. Ook heb je met een webwinkel direct een wereldwijd bereik, een voordeel wat zijn weerga niet kent vergeleken met een normale winkel. De nadelen zijn er daarnaast ook, de concurrentie die jij hebt bij je online winkel is ook wereldwijd. Klanten hoeven maar even te googelen en ze treffen dezelfde producten voordeliger. Toch zijn er manieren die ervoor zorgen dat jouw online verkopen een vlucht nemen én gunstig afsteken ten opzichte van anderen. Hoe je dit doet? Hier vind je de tips.

Verkoop via een ander

De sites wereldwijd met het hoogste bereik waar het gaat om bezoekers qua verkopen? Dat is toch wel Amazon en op nationaal gebied bol.com. Zij hebben sinds enkele jaren de mogelijkheid gecreëerd voor anderen om via hen ook te verkopen. Verkopen op Amazon is nu voor iedereen toegankelijk, net als het verkopen op bol.com. Een ontzettend handige en efficiënte wijze van verkopen, want je hoeft het zogenaamde wiel niet opnieuw uit te vinden. Zij doen alle marketing, hebben de voorwaarden al op een rijtje gezet en hebben de hoogste ranking in Google. Jij hoeft alleen een account aan te maken, je spullen aan te bieden en de voorraad bij te houden. De kosten? Gratis is het niet, maar wanneer je het slim aanpakt zullen de kosten verbleken bij de opbrengsten.

Doe aan marketing

Veel mensen die een webshop starten denken dat het hebben van een goede site inclusief shop voldoende is. Helaas is niks minder waar. Er is gewoon meer nodig dan dat. Een goede site moet men beschouwen als een basis van waaruit men verder kan. Het succes van een site valt of staat met het gevonden worden in Google. Hier zijn vele zaken van invloed op.

Een goede SEO strategie kan hier al ontzettend behulpzaam bij zijn. Laat je hierbij helpen door een professional die dit eerder heeft gedaan. Het schrijven van blogs, opzetten van social media kanalen en up-to-date houden van je site zijn voorbeelden ervan. Wanneer je dit niet doet, zal jouw site al snel wegzakken in de ranking wat ervoor zorgt dat je verkopen zullen stagneren of zelfs dalen.

Kortom, een webshop starten kan voor een leuke extra verdienste zorgen maar pas wel op dat je het grondig en goed aanpakt. Investeer in de juiste aspecten en denk niet dat het vanzelf gaat. Het gebruikmaken van andere fora zoals Amazon of bol.com is een slimme keuze. Dit kun je doen in plaats van een eigen webshop, maar ook als aanvulling op een webshop. Hierbij is de keuze aan jou en hangt het ook zeer af van de eigen voorkeuren en ambities. Maar een online winkel openen; altijd een goed idee!!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.