Home > Je moet met iets beginnen: Dorpspunt in Zandvoorde blaast op 24 september één kaarsje uit

Je moet met iets beginnen: Dorpspunt in Zandvoorde blaast op 24 september één kaarsje uit

Geschreven op 12 september 2023 om 07:25 door Mario De Wilde

Net als de Beselaarse heksen, vliegt ook de tijd. Op 24 september bestaat het Dorpspunt in Zandvoorde één jaar, en dat wordt gevierd! Een week lang staan er festiviteiten gepland. We blikken even terug op een mooi jaar.
Gemeente Zonnebeke diende in 2021 twee dossiers in, in het kader van ‘Zorgzame buurten in Vlaanderen’. Een daarvan is het Dorpspunt in Zandvoorde. Een levendige en lokale ontmoetingsplek, mogelijk gemaakt door de dynamische samenwerking met De Lovie vzw. Want het zijn hun medewerkers die het vuur in Zandvoorde terug hebben aangewakkerd.


Hotspot in het kleine Zandvoorde
Er is een buurtwinkel waar je terecht kan voor vers brood, taart, verse groenten en zoveel meer. De medewerkers staan ook paraat voor kleine klusjes voor de buurtbewoners: In verlof? Ze legen met plezier je brievenbus. Op zoek naar een nieuw boek? Door de samenwerking met bibliotheek De Letterschuur kun je een boek thuis laten bezorgen met ‘Bib aan huis’ of snuister even in het boekenruilkastje.
Naast brei-, knutsel-, bloemschik- en rummikubnamiddagen kon je er ook aanschuiven aan de ‘Langste Tafel’, geïnformeerd worden tijdens ‘Koffie met Formulieren’ en nieuwe ideeën voor de buurt bedenken tijdens ‘Café Dialoog’. Deze zomer kon je even stoppen aan hun zomerterras voor een lekkere verwenkoffie of van hieruit vertrekken voor de fotowandelzoektocht van de toeristische dienst.
Bezoek van minister Crevits
Naast een bezoekje van de Sint en zijn Pieten, kwam ook de Kerstman langs met pakjes voor de kleinsten. Ander hoog bezoek ontvingen we op 23 maart van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits. Omwille van de pioniersrol die de gemeente opnam bij de lancering van de zorgzame buurten in Vlaanderen én het succes dat het Dorpspunt sinds de opstart kent.
Een digitale helpende hand
Recent dient het Dorpspunt nu ook als Digibank. Ben je digitaal niet zo vaardig? Een medewerker helpt je graag verder met dagelijkse basistoepassingen, zoals het installeren van een bankapp, phishing herkennen of een afspraak maken op de gemeentewebsite.
Een week vol festiviteiten
In de aanloopweek naar hun eenjarig bestaan, zitten ze niet stil bij het Dorpspunt. Elke dag kan je deelnemen aan een leuke activiteit, zoals curling en een sjoelbaktornooi. Op 23 september wordt de week in stijl afgesloten met een groot feest. Zin om erbij te zijn? Schrijf je in via 057 20 52 77 of dorpspuntinzandvoorde@delovie.be. Het volledige programma kan je raadplegen op zonnebeke.be/dorpspunt-zandvoorde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.