Home > JCI Waregem wint een karrenvracht aan prijzen tijdens Vlaams Congres

JCI Waregem wint een karrenvracht aan prijzen tijdens Vlaams Congres

Geschreven op 1 augustus 2023 om 12:55 door Mario De Wilde

Het werkingsjaar 2022-2023 bij JCI Waregem is ten einde. Zoals elk jaar reikte JCI Vlaanderen prijzen uit tijdens het Vlaams Congres dat dit jaar doorging in Sint-Niklaas. Van de in totaal dertien prijzen in diverse categorieën, bracht JCI Waregem er dit jaar maar liefst zes, of bijna de helft, mee naar huis. “Het JCI Vlaams Congres 2023 zal ik niet snel vergeten.”, vertelt Michiel Vandewalle, uittredend voorzitter van JCI Waregem. “Dat iemand van onze leden een award zou winnen, dat hoop je natuurlijk stiekem altijd. Maar dat we bijna de helft van de prijzenkast naar Waregem zouden meenemen, had ik nooit durven dromen.”

Verschillende leden van JCI Waregem wonnen een award: Sara Willems voor ‘Beste lid’, Delphine Desmet voor ‘Lid met beste externe relaties’, Aline Van den Weghe voor ‘Ledengroei & Ontwikkeling’, Isabelle Bouckaert voor ‘Beste senator’ en twee awards voor Michiel Vandewalle, ‘Beste voorzitter’ en ‘Vormingsaanbod’.

Daarnaast reikt JCI Waregem ook elk jaar ‘De Ambassador Award’ uit als erkenning voor een jong verdienstelijk lid van JCI Waregem, die geen lid is van het bestuur, maar die JCI in al zijn facetten uitdraagt. De Ambassador Award werd voor de eerste keer uitgereikt in werkingsjaar 1998-1999. Voor afgelopen werkingsjaar 2022-2023 ging de Ambassador Award naar Barbara Allaert. “Dat verschillende van onze leden deze erkenning krijgen is heel erg leuk. We hebben dan ook een prachtig jaar achter de rug. JCI Waregem kreeg er afgelopen werkingsjaar 6 nieuwe leden bij en heeft daarnaast nog eens 5 kandidaat-leden. Vooraleer een kandidaat-lid een volwaardig lid kan worden, organiseren ze per 2 of per 3 een installatieproject. Dit jaar was dat een avond over etiquette, een EHBO-opleiding, een paaswandeling en een bezoek aan de klokkentoren van de kerk in Waregem centrum.”

“Verder organiseerden we 5 vormingsavonden, het districtsforum ‘Start to Invest’, de World Cleanup Day en onze jaarlijkse Wine After Work. We gingen op bezoek bij verschillende bedrijven, zoals Vyncke uit Harelbeke, Grondwerken G.L.K. uit Kruisem, Act With Care uit Anzegem en Buro Modern, Chocolatier Stijn Vanhoutte en BMW Lemmens-Le Couter uit Waregem. We waren ook vaak op bezoek bij activiteiten van andere JCI afdelingen en regionale, nationale en internationale congressen van JCI.” “Ook voor het volgende werkingsjaar 2023-2024 zijn er al enkele activiteiten in volle voorbereiding:”

In de week van 11 september 2023 gaat de World Cleanup Day opnieuw door in Waregem. Dit jaar zullen leerlingen uit 4 lagere scholen zwerfvuil opruimen. Ze worden hiervoor gesponsord door 4 bedrijven. Hoe meer zwerfvuil er verzamelend wordt, hoe meer geld de school krijgt. JCI Waregem zorgt voor de volledige coördinatie en communicatie hiervan. Tot slot organiseert JCI Waregem op zaterdag 21 oktober 2023 de JCI Open Vormingsdag. Na een ontbijt en een erg boeiende keynote-spreker, kunnen deelnemers een vorming volgen in de voormiddag en een in de namiddag. De JCI Open Vormingsdag zal doorgaan in het gloednieuwe gebouw van STAS:
The Nest.

JCI staat voor Junior Chamber International en is ook wel gekend als ‘De Jonge Kamer’. Het is een internationale vereniging met lokale afdelingen wereldwijd. Leden zijn jongeren tot 40 jaar oud die in de buurt van Waregem wonen en ondernemend zijn. JCI Waregem vergadert elke 3e donderdagavond van de maand. Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met JCI Waregem via info@jciwaregem.be of een kijkje nemen op de facebook- of instagrampagina.

Foto vlnr, Michiel Vandewalle, Isabelle Bouckaert, Delphine Desmet, Aline Van den Weghe, Barbara Allaert en Sara Willems vielen in de prijzen.

1 reactie

Mariet d
Geschreven op 2023-08-02 12:02:51
Maar zo tof !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.