Home > JCI Waregem investeert, maar niet op de manier waar je misschien zou aan denken…

JCI Waregem investeert, maar niet op de manier waar je misschien zou aan denken…

Geschreven op 20 februari 2023 om 08:31 door Mario De Wilde

Zopas organiseerde JCI Waregem het Districtsforum ‘Start To Invest’. Dit vond plaats bij Buro Modern in Waregem. Met 100 aanwezigen was de avond volledig uitverkocht. Er waren 4 sprekers die in verschillende sessies spraken over investeren in kunst, wijn, aandelen en investeren in jezelf. De voorzitter van de lokale JCI-afdeling kijkt erg tevreden terug en is van plan zelf ook (verder) te investeren. “Het thema ‘investeren’ is niet toevallig gekozen. JCI Waregem investeert dit jaar ook enorm veel, maar niet op de manier waar je misschien eerst aan zou denken…”, vertelt Michiel Vandewalle, voorzitter JCI Waregem.

JCI Waregem, die in Waregem gekend is voor de jaarlijkse opruimactie ‘World Cleanup Day’ in september, organiseerde vorige week woensdag een avond met thema’s: Invest in Stock, Invest in Art, Invest in Wine en Invest in Me. Er waren 100 aanwezigen en alle sessies waren volledig uitverkocht.

Michiel Vandewalle is voorzitter van JCI Waregem en kijkt erg tevreden terug naar de avond. “De avond ging door bij Buro Modern in Waregem en naast de interessante sprekers, is zo’n districtsforum vooral ook een avond waarbij leden van verschillende lokale afdelingen van JCI Vlaanderen elkaar kunnen treffen.”

“Het thema ‘investeren’ is niet toevallig gekozen. JCI Waregem investeert dit jaar ook enorm veel, maar niet op de manier waar je misschien eerst aan zou denken…”, legt Vandewalle uit. “Het lijkt intussen al een eeuwigheid geleden, maar onze maandelijkse ledenvergadering van exact een jaar geleden ging bijvoorbeeld nog digitaal door. Afgelopen jaren kreeg het verenigingsleven rake klappen. Evenementen en dus de kassa’s van vele verenigingen, maar ook de ledenbestanden gingen erop achteruit. Helaas ook bij JCI Waregem.”

“Met 13 nieuwe kandidaat-leden verdubbelen we straks onze vereniging tot boven de 25. En dat is nodig, want bij JCI moet je aan je 40ste helaas de vereniging verlaten. Het werkingsjaar startten we vorig jaar in augustus met grote ambities. We investeerden in naambekendheid om nieuwe leden aan te trekken. En dat lukte ook. Met 13 nieuwe kandidaat-leden verdubbelen we straks onze vereniging tot boven de 25. En dat is nodig, want bij JCI moet je aan je 40ste helaas de vereniging verlaten.”

“Ook investeren we in nieuwe en in bestaande lokale projecten.”, gaat Vandewalle verder. “De voorbereidingen voor de World Cleanup Day, die dit jaar opnieuw in september zal doorgaan in onze stad, is nu al in volle voorbereiding. We zullen er deze keer Waregemse bedrijven en scholen bij betrekken. Bedrijven zullen scholen financieel kunnen steunen, per kilogram ingezameld zwerfvuil. Het kan voor scholen een alternatieve manier zijn om middelen te verzamelen voor schooluitstappen of voor lesmateriaal.”

“De Company Challenge wordt een bedrijvensportdag met extra aandacht voor inclusie waar de G-Sport een plaats in zal krijgen. Verder zijn er ook nog enkele nieuwe projecten op volle kruissnelheid: Op 3 juni 2023 gaat de bedrijvensportdag ‘Company Challenge’ door in en rond de gebouwen van de sporthal en het OC De Coorenaar in Desselgem. Dit organiseren we samen met Unizo Desselgem. De proeven houden we nog geheim, maar er zal voor ieder wat wils zijn. Ook willen we hier de G-sport en de G-sporters niet in vergeten. De Company Challenge wordt een bedrijvensportdag met extra aandacht voor inclusie.”, vertelt Vandewalle. (meer info zie https://companychallenge.be/)

“Tot slot organiseren we in oktober, later dit jaar, ook een Open Vormingsdag, die we organiseren voor leden van JCI Vlaanderen, maar ook voor Waregemse geïnteresseerden. Misschien levert dit ons wel nieuwe leden op voor onze vereniging.”, hoopt Vandewalle stiekem. De Open Vormingsdag is een dag vol diverse vormingen aan erg schappelijke prijzen, die bovendien zal plaatsvinden op een unieke locatie: de nieuwe gebouwen van STAS naast de oprit aan de E17. “‘The Nest’ van Stas is gloednieuw en heeft een fantastisch zicht op onze mooie stad Waregem”, vervolledigt de trotse voorzitter van JCI Waregem. Het moge duidelijk zijn. Onze Waregemse JCI-afdeling is volop aan het groeien en aan het bloeien! Een ambitie die ik trouwens bij mijn kandidatuur als voorzitter uitsprak”, besluit Michiel Vandewalle.

JCI staat voor Junior Chamber International en is ook wel gekend als ‘De Jonge Kamer’. Het is een internationale vereniging met lokale afdelingen wereldwijd. Leden zijn jongeren tot 40 jaar oud die bij JCI Waregem in de buurt van Waregem wonen en die ondernemend zijn. De vier pijlers van JCI zijn Vormingen, Business&Netwerking, Internationalisme en Lokale gemeenschap.
JCI Waregem komt elke 3e donderdagavond van de maand bijeen. Geïnteresseerde nieuwe leden kunnen steeds contact opnemen met JCI Waregem via info@jciwaregem.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.