Home > JCI Vlaanderen krijgt met Bruggeling Jonathan Schuermans weer West-Vlaamse voorzitter

JCI Vlaanderen krijgt met Bruggeling Jonathan Schuermans weer West-Vlaamse voorzitter

Geschreven op 23 juli 2021 om 15:15 door Mario De Wilde

Jonathan Schuermans, voormalig belangenbehartiger Unizo West-Vlaanderen, wordt vanaf 01 augustus voorzitter JCI Vlaanderen JCI, de vereniging voor jonge ondernemende mensen onder de 40 jaar, wordt elk jaar geleid door een nieuwe voorzitter. Vanaf 01 augustus neemt de Jabbekenaar Jonathan Schuermans (JCI Brugge) de fakkel over van Kenneth De Decker (JCI Lier).

“Na anderhalf jaar corona zet ook JCI in op relance”, zegt Jonathan Schuermans. “In mijn beleidsplan wordt sterk gefocused op mentaal welzijn en ondernemerschap. Het komend werkjaar kreeg dan ook als titel “Feniks”, naar de mythische vogel die uit zijn as herrees.” Met zijn verleden bij Unizo West-Vlaanderen weet Jonathan Schuermans perfect dat onze samenleving en economie een nieuwe boost nodig hebben. “Onze lokale afdelingen, te vinden in gans Vlaanderen, staan met grote en kleine projecten klaar om het verschil te maken in hun eigen gemeenschap. Zo zette JCI Hasselt het Limburgse zorgpersoneel in de bloemetjes met een all-in drive-in cinema ervaring. JCI Aalst organiseert in oktober een benefiet pokertoernooi waarvan de opbrengst integraal gaat naar een goed doel gekozen door de winnaar.

“En dichter bij huis plaatste JCI Brugge in Sint-Kruis een deelfrigo waar particulieren en restaurants hun voedseloverschotjes in kwijt kunnen voor diegene die het minder breed hebben”, vertelt Jonathan enthousiast. “En dat JCI klaar staat in moeilijke tijden, bewezen onze Waalse Jaycee vrienden afgelopen weken”, vertelt Jonathan Schuermans. “Met man en macht hielpen ze mee na de dodelijke overstromingen. Dat is zelfs koning Filip niet ontgaan bij zijn bezoek aan Pepinster.”

Naast voorzitter JCI Vlaanderen houdt Jonathan zich ook bezig met het programma voor de Europese Conferentie van JCI dat volgend jaar doorgaat in Brugge van 8 tot en met 11 juni. “Met het thema ‘food for generations’ willen we op een andere manier naar voeding laten kijken”, gaat Jonathan verder. “Volgens cijfers van de Verenigde Naties hebben we in 2050 de jaarvoorraad voedsel al op nog voor het goed en wel zomer is. Met bedrijfsbezoeken, workshops, keynotes en trainingen proberen we bij de aanwezige leden uit gans Europa het nodige bewustzijn te creëren, maar ook op zoek te gaan naar oplossingen voor bijvoorbeeld voedselverspilling.”

Het belooft alvast een boeiend jaar te worden voor Jonathan Schuermans en zijn ploeg. Ook de West-Vlaamse Céline Degroote (JCI Ieper-Poperinge-Wervik) zetelt in de raad van bestuur. Nieuwe districtsmanager voor JCI West-Vlaanderen is Laurent Huet (JCI Oostende Middenkust.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.