Home > Jan en Alain nemen fakkel van Franky en Marie-Claire over. Café de Paris in Nieuwpoort heeft nieuwe bemanning

Jan en Alain nemen fakkel van Franky en Marie-Claire over. Café de Paris in Nieuwpoort heeft nieuwe bemanning

Geschreven op 7 april 2022 om 10:27 door Mario De Wilde

Het overbekende visrestaurant Café de Paris aan de Kaai 16-17 is sinds 1 april in nieuwe handen. Neen, geen Aprilvis. Franky Christiaans en Marie-Claire Stouf, die het restaurant naar ongekende hoogte brachten, geven de fakkel door aan het duo Jan Haeck en Alain Bohné, twee doorgewinterde en klasrijke horecalui, die de jongste jaren deel uitmaakten van de ploeg van Franky en Marie-Claire. De toekomst van Café de Paris is in goede handen. Voor zaalmeester Jan Haeck en chef Alain Bohné is het simpel: “We blijven kwaliteit van het huis handhaven. De basis ligt al decennia vast en we willen het alleen maar verder uitwerken. Een warme ontvangst en een gastronomische verwenning wapperen hoog in het vaandel van Café de Paris.” Zowel Jan als Alain zijn karaktervolle volbloeden in het vak, respectievelijk als zaalmeester en chef. Jan Haeck leerde de stiel in de beste huizen en ontvangt elke bezoeker als een koning. Chef Alain Bohné stond aan de stoof bij de meest gerenommeerde huizen in binnen- en buitenland. Een uitgelezen duo.

Vis uit de Noordzee

De kracht van Café de Paris is vooral bekend voor hun kwaliteit en verwerking van het beste uit de Noordzee. Chef Alain Bohné: “Op mijn snijtafel komt alleen vis en aanverwante producten uit onze Noordzee. Onze dagverse zeevruchtenschotels zijn speerpunten op de kaart. Alleen op die manier kunnen we de kwaliteit waarborgen. Met de vismijn als buur zijn we begenadigd en dat moeten we koesteren. Voeg daarbij dat we tegelijk kiezen voor streekgebonden leveranciers die het beste uit onze polders aanbrengen. Deze troeven laten onze toe het beste uit de oven te toveren. Onze ploeg met Jan in de zaal zorgt voor de rest. Café de Paris is al “eeuwen” een begrip en dat willen we zo houden.” Het is duidelijk, met Jan Haeck en Alain Bohné blijft Café de Paris een baken op de Nieuwpoortse Kaai, een plek waar ontvangst en gastronomie een perfect huwelijk vormen. En ja, bij mooi weer is het dubbel genieten op het terras, met zicht op de vismijn.

Foto: Jan Haeck en Alain Bohné (Georges Keters) 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.