Home > Jaguar F-PACE PHEV: dé hybride voor West-Vlaamse wegen

Jaguar F-PACE PHEV: dé hybride voor West-Vlaamse wegen

Geschreven op 31 maart 2023 om 07:56 door Mario De Wilde

Met dealers in onder meer Kortrijk, Roeselare, Brugge en Oostende is Jaguar niet uit het West-Vlaamse landschap weg te denken. Hij bevindt zich in het topsegment en biedt geavanceerde rijtechnologieën en prestaties, waarbij veiligheid en comfort centraal staan. Met de Jaguar F PACE bewijst de autobouwer dat het niet alleen het hart sneller kan doen slaan, maar dat het bekroonde ontwerp ook gewoon klaar is voor de toekomst. De Jaguar F-PACE PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) biedt namelijk het comfort van een geweldige vierwielaandrijving in combinatie met bliksemsnelle prestaties en een elektrische rijmodus om emissievrij te rijden.

Comfort, luxe en zuinigheid

De Jaguar F-PACE PHEV is een hybride auto die ideaal is voor wie snelwegen afwisselt met ritten in de stad. Door het gebruik van de elektromotor kan de wagen trajecten afleggen zonder de verbrandingsmotor te gebruiken, wat zorgt voor een verlaagde uitstoot. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hybrideauto’s steeds populairder worden in steden, waar vaak strenge uitstootregels gelden. Bovendien biedt de Jaguar F-PACE PHEV het beste van beide werelden: het comfort en de luxe van een Jaguar in combinatie met de duurzame en efficiënte technologie van een hybride.

Indrukwekkende verschijning in het West-Vlaamse landschap

De F-PACE PHEV is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uiterst populair. Dit laatste heeft veel te maken met zijn exterieur. De wagen is voorzien van led koplampen met dagrijverlichting. Ze zorgen niet alleen voor een betere zichtbaarheid op de weg, maar hebben ook een zeer fraai design. De motorkap is omlijst met een opvallend radiatorrooster, wat de auto een sportief en bijna agressief uiterlijk geeft. Het interieur is al even indrukwekkend als het exterieur en kan optioneel worden uitgerust met lederen Windsor Performance-zetels. De configureerbare sfeerverlichting met dertig verschillende kleuren biedt een unieke ervaring aan de bestuurder en passagiers.

De specificaties van deze Britse alleskunner zijn eveneens zeer indrukwekkend. Zo bedraagt de laadtijd van 0 tot 80% vanaf slechts 30 minuten aan een snellader van 32 kW gelijkstroom en heeft de wagen een laag brandstofverbruik vanaf 1,6 l/100 km (WLTP TEL). Daarnaast heeft deze Britse klasbak een EV-actieradius tot maar liefst 65 km (WLTP TEL), wat ideaal is voor wie vaak in de stad moet zijn en regelmatig korte ritten maakt. Met een CO2-uitstoot vanaf nauwelijks 37 g/km is deze plug-inhybride nog tot en met 30 juni 2023 fiscaal zeer aantrekkelijk. Dit maakt de Jaguar F-PACE PHEV een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een sportieve en luxe hybride met veelzijdige mogelijkheden aan interessante condities.

De Jaguar I-PACE als 100% elektrisch alternatief

Als volledig elektrisch alternatief biedt de Jaguar I-PACE een indrukwekkende rijervaring. Ook deze vierwieler is heel geschikt voor de West-Vlaamse wegen. Deze elektrische SUV heeft al diverse prijzen gewonnen, waaronder de World Car of the Year 2019, de World Car Design of the Year 2019 en de World Green Car 2019-. Het exterieur is prachtig vormgegeven en het interieur is bijzonder luxueus, met een royale bagageruimte van maar liefst 656 liter. De Jaguar I-PACE heeft een actieradius tot 470 km (WLTP), een laadtijd van 8,5 uur met een AC-lader van 11 kW en versnellen tot 100 km/u hoeft niet langer duren dan 4,8 seconden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor de veeleisende rijder die op zoek is naar een krachtige en elektrische performance SUV voor het West-Vlaamse landschap.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.