Home > Jacques Dierckx en Maria Dockx uit Knokke-Heist vierden hun 50ste huwelijksverjaardag

Jacques Dierckx en Maria Dockx uit Knokke-Heist vierden hun 50ste huwelijksverjaardag

Geschreven op 10 oktober 2023 om 09:15 door Mario De Wilde

Op vrijdag 6 oktober 2023 vierden Jacques Dierckx en Maria Dockx hun 50ste huwelijksverjaardag. Schepen Bert De Brabandere feliciteerde het gouden koppel namens het gemeentebestuur en het Koninklijk Paleis bij hen thuis in de Sylvain Dupuisstraat. Het echtpaar heeft drie zonen. Twee wonen in de streek van Kortrijk en een in Antwerpen. Ze hebben 6 kleinkinderen tussen de 8 en 23 jaar. Het koppel is omwille van gezondheidsredenen in Knokke-Heist terecht gekomen. De verhuis naar onze badplaats in 2012 had alvast een gunstig effect op de gezondheid van Maria.

Het echtpaar besteedde hun tijd vooral bij een groepering scoutsjongeren met een mentale beperking, Beiden stonden in de leiding. Jacques is beroepshalve 40 jaar advocaat geweest in Antwerpen. Maria is van opleiding kinderverzorgster. Vanaf de geboorte van hun eerste kind nam ze als huisvrouw de huishoudelijke taken op zich.

Het echtpaar wandelt en fietst veel. Nog steeds investeren ze een groot deel van hun vrije tijd in vrijwilligerswerk. Bij Maria speelt zich dat af in het Bremhuis, bij Jacques situeert dit zich in de welzijnssector van de bijzondere jeugdzorg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.