Home > Jabbekenaar Ruben Vanhollebeke Europees kampioen G-boogschieten, zilver voor partner Kathleen Meurrens

Jabbekenaar Ruben Vanhollebeke Europees kampioen G-boogschieten, zilver voor partner Kathleen Meurrens

Geschreven op 19 augustus 2023 om 18:39 door Mario De Wilde

Op de European Para Championships in Rotterdam heeft het echtpaar Meurrens-Vanhollebeke indruk gemaakt. De twee G-boogschutters met een visuele beperking haalden beiden de finale in hun klasse en pakten een medaille mee naar huis. Goud voor Meneer (Ruben), zilver voor Mevrouw (Kathleen). “Deze sport is ons leven. We werken heel hard voor deze resultaten. Hopelijk mogen we nog veel van deze momenten samen beleven en pakken we nog medailles mee naar huis in de toekomst.”

Ruben Vanhollebeke (46) uit Jabbeke stond in zijn finale tegen over de Cyprioot Christos Misos in de klasse VI1 voor blinden en slechtzienden. Ruben nam al snel de bovenhand. Na zijn wereldrecord (496 punten) in de halve finale op donderdag, ging hij op zaterdag vol voor zijn hogere missie en daarin slaagde hij met glans. Ruben pakte het goud. “Deze overwinning behalen op deze locatie (de finale in het boogschieten vond plaats op Kop Van Zuid in het centrum van Rotterdam, nvdr) is buitengewoon. We hadden regen, zon… het waren bijzondere omstandigheden maar dat had geen impact op mijn plezier om hier te schieten. Sinds ik brons behaalde op het WK hebben we hard gewerkt aan de kleine details. Daardoor kwam ik met een goed gevoel naar Rotterdam. Vanmorgen voelde ik mij ook prima en mijn training gaf mij vertrouwen.

Enkele uren later stond zijn vrouw Kathleen Meurrens in de finale van de klasse VI2-3. Een zichtbaar ontspannen Kathleen moest daarin het hoofd buigen voor de Italiaan Daniele Piran. “Ik ben erg tevreden over mijn toernooi. Ik ging voor winst in de finale, maar ik wou ook vermijden om geen score op het bord te hebben… Met 3-6 ben ik tevreden. Ik ben erg gelukkig dat ik op het podium sta.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.