Home > Izegemse Topp and Legg is UNIZO’s West-Vlaamse Starter van het Jaar 2020

Izegemse Topp and Legg is UNIZO’s West-Vlaamse Starter van het Jaar 2020

Geschreven op 16 februari 2021 om 18:24 door Mario De Wilde

Henri Decruy uit Izegem is met zijn onderneming ‘Topp and Legg’ door UNIZO gekroond tot West-Vlaamse Starter van het Jaar 2020. ‘Topp and Legg’ is een nieuw Belgisch meubelconcept waarbij je zelf je eigen designtafel kan samenstellen en later kan aanpassen aan veranderingen in je interieur. Je mixt, matcht en combineert erop los. “Een creatief, goed concept en een sterke pitch gaf de doorslag voor de jury”, zegt Wouter Blomme, directeur UNIZO West-Vlaanderen.

Sterk ondernemerstalent
“Dit jaar was het extra moeilijk om een winnaar te kiezen”, zegt directeur UNIZO West-Vlaanderen, Wouter Blomme. “De jury zag begeesterd toe hoe heel wat ondernemers getuigden van durf, ondernemingszin en inspiratie. Eén voor één gaven de kandidaten sterke pitches. Uiteindelijk gaf de creativiteit rond het concept en de sterkte van het merk achter ‘Topp and Legg’ voor de jury de doorslag. Op alle aspecten scoorde Henri’s onderneming zeer goed. Het was voor ons zeer duidelijk dat hij niet zomaar startte, maar veel tijd had gestoken in de voorbereiding. Dat, gecombineerd met een enorme passie, zijn groot enthousiasme en zijn durf op financieel vlak maakt van Henri een uitstekende ambassadeur voor UNIZO West-Vlaanderen.”

Starterscijfer West-Vlaanderen licht gestegen
Voor ondernemersorganisatie UNIZO West-Vlaanderen is het belangrijk om grote aandacht te schenken aan startende ondernemers. “Het aantal startende ondernemers in West-Vlaanderen kende in 2020 een lichte stijging (11.327) in vergelijking met het jaar voordien (11.300). We zijn dan ook uitermate gelukkig dat, ook in tijden als deze, mensen de stap durven zetten naar een eigen onderneming”, zegt Wouter Blomme. “UNIZO begeleidt startende ondernemers zoveel mogelijk. Het is ook belangrijk voor hen om zich te omringen met experts en zich eventueel te laten coachen. Maar liefst 2/3e van de starters is na 5 jaar nog ondernemer. Dé reden daarvoor is een grondige voorbereiding en een goede begeleiding.”

Naar de nationale verkiezing
Met de verkiezing van de starter van het jaar wil UNIZO mensen stimuleren om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Meer dan ooit, was deze zoektocht een aanmoediging van formaat voor alle zelfstandige debutanten. ‘Topp and Legg’ mag nu meedingen naar de nationale titel van ‘Starter van het Jaar’. De winnaar op nationaal niveau zal bekendgemaakt worden op donderdag 25 februari.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.