Home > Izegemse Kunstacademie Art’Iz doet het met dit lied en deze videoclip

Izegemse Kunstacademie Art’Iz doet het met dit lied en deze videoclip

Geschreven op 1 mei 2020 om 16:08 door Mario De Wilde

Ruim 200 leerlingen en leerkrachten van de Izegemse Kunstacademie Art’Iz droegen afgelopen weken hun steentje bij tot een heuse videoclip ‘Art’Izt in je eigen kot’, gebaseerd op ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics. In deze hit van de jaren ‘80 droomt Annie Lennox van betere tijden, vandaag actueler dan ooit. Benjamin Sercu schreef een passende Nederlandse tekst, terwijl leerkrachten David Demeyere en Filip Debosschere respectievelijk zorgden voor de formidabele muzikale mixing en de dynamische beeldmontage.

De videoclip barst van de positieve energie en is te bekijken op de website en via de socialemediakanalen van Art’Iz Izegem. Keep your head up, moving on… Dat is ook de boodschap die Art’Iz via de kunst wil uitstralen. “Dit schitterende project toont niet alleen de flexibiliteit van het hele team aan in deze bijzondere tijden, maar ook hoe Art’Iz achter de schermen werkt om de vaardigheden van de leerlingen op een originele manier verder te ontplooien”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
Art’Iz, waar kunst mensen verbindt
De Kunstacademie Art’Iz bouwde de voorbije jaren een stevige artistieke reputatie op. Tijdens nationale wedstrijden gooien leerlingen van Art’Iz steevast hoge ogen. De Kunstacademie was en is een kweekvijver voor artistiek talent op hoog niveau in de kunstdomeinen Beeld, Muziek en Woord. “Dat hoge niveau hoeft niet altijd professioneel te zijn. Duizenden kinderen, jongeren en volwassenen uit de wijde regio vinden vandaag hun weg naar een van de vele cursussen uit het rijke lesaanbod. Zij beoefenen wekelijks hun hobby en verrijken op die manier hun leven”, aldus Kurt Himpe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.