Home > Izegemse horecazaken mogen terrassen op 8 mei maximaal uitbreiden

Izegemse horecazaken mogen terrassen op 8 mei maximaal uitbreiden

Geschreven op 30 april 2021 om 15:12 door Mario De Wilde

Op zaterdag 8 mei staat ook in de stad Izegem de heropening van de horeca gepland. De Izegemse horecaondernemers mogen hun terrassen zo maximaal mogelijk uitbreiden van de stad. “In totaal zullen de Izegemse terrassen een oppervlakte van 2.100 m2 innemen. Dat is 950 m2 meer dan gebruikelijke 1.150 m2 en dus bijna een verdubbeling in oppervlakte”, vertelt schepen van horecabeleid Lisbet Bogaert

Vorig jaar konden de horecazaken hun terrassen kosteloos tot 50% uitbreiden en werd de terrasbelasting afgeschaft. De stad besliste eerder om ook dit jaar de terrasbelasting op te schorten. “Dit jaar mogen de horecazaken hun terrassen zo maximaal mogelijk uitbreiden. Dit tot en met 31 oktober. De stad stelt daarvoor het openbaar domein waar mogelijk ter beschikking”, zegt schepen Bogaert.

Alle horecaondernemers konden de voorbije weken een aanvraag indienen om hun terras uit te breiden. “Ook horecazaken die nog geen terras ter beschikking hebben, konden een aanvraag indienen. Elk dossier werd individueel bekeken. Omdat veiligheid en toegankelijkheid belangrijk blijft, vroegen we ook advies aan de dienst mobiliteit en – indien nodig – de brandweer”, legt schepen Bogaert uit.

33 horecazaken dienden een aanvraag in en 32 aanvragen werden ook effectief goedgekeurd. “In totaal zullen de Izegemse terrassen een oppervlakte van 2.100 m2 innemen. Dat is 950 m2 meer dan gebruikelijke 1.150 m2 en dus bijna een verdubbeling in oppervlakte”, vertelt de schepen.

Naast de terrasuitbreiding wil de stad de komende maanden extra inzetten op beleving. “We willen voor extra sfeer en gezelligheid rond de terrassen zorgen. Samen met het Isotopia-comité gaan we aan de slag om een route vol verrassingsoptredens uit te stippelen. We blijven ook de Izegem Kadobon promoten”, besluit de schepen.

Foto Restaurant Ter Weyngaerd

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.