Home > Izegemse fietsbieb opende zaterdag de deuren

Izegemse fietsbieb opende zaterdag de deuren

Geschreven op 19 april 2021 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag 17 april opende de fietsbieb in Izegem voor de eerste keer haar deuren. In de fietsbieb kunnen kinderen tot twaalf jaar aan een gunstig tarief een fiets op maat lenen. De fietsbieb is een initiatief van de stad (in het bijzonder de dienst mobiliteit en Huis van het Kind), met ondersteuning van Beweging.net. De Izegemse fietsbieb huist in het voormalige pand Victoria, op de hoek van de Brugstraat en de Dirk Martenslaan. “De technische dienst van de stad heeft hard gewerkt om het pand op te knappen en de leerlingen Beeldende Kunst van de Izegemse kunstacademie zorgden ervoor dat de fietsbieb mooi aangekleed werd”, vertelt schepen van mobiliteit Caroline Maertens.

Kinderen van twee tot twaalf jaar kunnen in de fietsbieb een fiets uitlenen aan een gunstig tarief. Voor 20 euro fietsgeld en een waarborg van 20 euro kan je een jaar lang een kinderfiets lenen. Wie tijdens dat jaar nood heeft aan een grotere fiets, kan de fiets omruilen voor een ander model. “De fietsbieb is niet enkel budgetvriendelijk. Met het initiatief willen we het fietsen extra stimuleren bij onze jongste inwoners. Je verkleint er bovendien ook je ecologische voetafdruk mee”, legt schepen Maertens uit.

Vrijwilligers

De fietsbieb is een initiatief van de stad (in het bijzonder de dienst mobiliteit en Huis van het Kind), met ondersteuning van Beweging.net. De fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. “We zijn de vrijwilligers van Beweging.net enorm dankbaar. Ze staanin voor zowel de uitbating van de fietsbieb als het op punt zetten van fietsen. Alle fietsen krijgen een nummer en worden in een online catalogus geplaatst”, vertelt schepen van Huis van het Kind Ann Van Essche.

De fietsen komen er dankzij schenkingen van inwoners. “Wie een fiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, ontvangt een waardebon voor een jaar gratis fietsgeld en hoeft enkel nog de waarborg te betalen. De waardebon kan als geschenk doorgegeven worden aan anderen”, zegt schepen Van Essche.

De fietsbieb opent elke derde zaterdag van de maand de deuren, telkens van 10 tot 12 uur. Door de coronamaatregelen werkt de fietsbieb voorlopig enkel op afspraak. Via www.izegem.be/fietsbieb kan je doorklikken naar de online catalogus en de afspraakmodule.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.