Home > Izegemse bibliotheek verkoopt bijna 26.000 cd’s aan nostalgische inwoners

Izegemse bibliotheek verkoopt bijna 26.000 cd’s aan nostalgische inwoners

Geschreven op 4 april 2023 om 08:36 door Mario De Wilde

Door de sterk dalende uitleningen van cd’s zal de Izegemse bibliotheek de collectie verkopen. “Daardoor komt de Erasmuszaal in de Izegemse bibliotheek helemaal vrij om in te zetten voor andere activiteiten”, zegt schepen van Bibliotheek en Cultuur Kurt Himpe. “De uitleningen van de cd-collectie zijn al jarenlang in dalende lijn, maar de voorbije twee jaren is de daling wel zeer sterk. In 2015 werden nog ongeveer 20.000 cd’s uitgeleend, vorig jaar nog maar net iets meer dan 4.000. Heel wat bibliotheken beslissen om de collectie weg te nemen en ook in onze bibliotheek zullen we nu die stap zetten. Het gaat om een collectie van zo’n 26.000 cd’s”, aldus schepen Kurt Himpe.

“We behouden wel de cd’s specifiek voor kinderen”, zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Op de gelijkvloerse verdieping waren de cd’s met klassieke muziek te vinden. De vrijgekomen ruimte daar zal ingericht worden als vertelhoek, waardoor we ook de jeugdwerking van de bibliotheek kunnen versterken. De cd’s zullen tussen half april en half mei te koop aangeboden worden. Iedereen die zijn of haar collectie wil aanvullen of uitbreiden kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek een keuze maken.”

Volwaardige tentoonstellingszaal

Op de eerste verdieping komt door het stopzetten van de cd-uitlening ook de hele Erasmuszaal vrij. “Een mooie, zichtbare én klare ruimte die ideaal is als tentoonstellingszaal. In de Erasmuszaal vinden al tentoonstellingen plaats, zoals de jaarlijkse historische expo van de heemkundige kring of de maandelijkse tentoonstellingen met Izegemse kunstenaars. Maar de vele bakken met cd’s hinderden het volledig benutten van de ruimte en binnenkort zal de hele zaal dus vrij komen, onder andere ook voor de organisatie van de bibliotheek als Digipunt binnen de verschillende e-inclusieprojecten”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “De Plantijnzaal in de bibliotheek blijft ook een zaal voor vergaderingen, voordrachten en andere activiteiten en heeft hiervoor ook alle technische voorzieningen.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.