Home > Izegem plaatst publieke barbecues op zeven leuke plekjes

Izegem plaatst publieke barbecues op zeven leuke plekjes

Geschreven op 31 maart 2021 om 15:18 door Mario De Wilde

Inwoners en bezoekers van de stad Izegem kunnen vanaf nu op zeven plaatsen in de stad gebruik maken van een publieke barbecue. Iedereen kan de barbecues gratis gebruiken, mits reservatie vooraf. “De gebruiker zorgt voor barbecuemateriaal, zoals een tang en kolen. De stad voorziet de nodige materialen om de barbecue achteraf proper te maken”, legt schepen van openbare ruimte Caroline Maertens uit. “Bij zonnig weer en warme temperaturen genieten heel wat mensen al eens van een barbecue in de tuin. Maar niet iedereen heeft een barbecue of een tuin. Daarom plaatsten we publieke barbecues op zeven plaatsen in de stad waar het aangenaam vertoeven is”, vertelt schepen Maertens.

Op de site Rebry en het Emelgems plein stonden al even publieke barbecues. Op vijf andere locaties werden recent nieuwe exemplaren geïnstalleerd. De barbecues staan verspreid over het grondgebied: van Wandel op de Mandel, Molenwiek (Bosmolens), Haverhof (Kachtem) en Sint Rafaël tot Klein Harelbeke.

Online reserveren

Iedereen kan de barbecues gratis gebruiken, mits reservatie vooraf. “De gebruiker zorgt voor barbecuemateriaal, zoals een tang en kolen. De stad voorziet de nodige materialen om de barbecue achteraf proper te maken”, legt de schepen uit. Daarnaast is elke publieke barbecue voorzien van een infobord, een aston met deksel om gebruikte kolen in te deponeren en een emmer met zand. In de buurt van elke barbecue staat ook een bank en een vuilnisbak.

Wie gebruik wil maken van een publieke barbecue reserveert minimaal vijf dagen vooraf een tijdslot via de webshop van de stad. Er zijn twee mogelijk tijdsloten: van 11 tot 15 uur en van 16 tot 20 uur. “Na je reservatie ontvang je via mail een bevestiging met het gebruikersreglement en meer informatie over het afhalen van het schoonmaakmateriaal”, besluit schepen Maertens.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.