Home > IVBO haalt in augustus in het Brugse vuilnis op vanaf 6 uur ’s morgens

IVBO haalt in augustus in het Brugse vuilnis op vanaf 6 uur ’s morgens

Geschreven op 31 juli 2020 om 12:27 door Mario De Wilde

IVBO zal tijdens de maand augustus de huis-aan-huis ophaalrondes reeds starten vanaf 6u ’s morgens om een betere spreiding van mankracht en ophaalrondes te kunnen realiseren voor een maximale bescherming van laders, chauffeurs en burgers. Door de opkomst van de tweede golf in de COVID-19 epidemie, werd deze morgen in crisisoverleg beslist om ophaalrondes van IVBO een uur vroeger te starten. “Door niet alle ploegen tegelijk te laten starten, kunnen we de regels van social distancing tussen het personeel beter organiseren. We doen er alles aan om besmetting of een uitbraak te vermijden, vandaar deze maatregel. We willen onze mensen, maar ook de burgers maximaal beschermen en onze belangrijke maatschappelijke taak verder kunnen uitvoeren. We vragen dan ook begrip aan de inwoners van Brugge, Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke om hun huisvuil een uurtje vroeger, dus voor 06u ’s morgens buiten te zetten “, zegt Geert Quaegebeur, directeur.

Tijdens deze corona-crisis zijn alle huis-aan-huis ophalingen doorgegaan zoals gepland. Om dit te kunnen realiseren werden achter de schermen van IVBO al heel wat maatregelen getroffen, zowel binnen het bedrijf als voor de laders en chauffeurs die de straat op gaan en in contact komen met mensen en afval dat mogelijks besmet is. De maatregelen worden dagelijks herbekeken en bijgestuurd waar nodig. “Zo huren we reeds enkele maanden wagens om te vermijden dat er drie personen samen in een vrachtwagencabine zitten. Telewerk werd zo veel mogelijk toegepast voor functies waar dit mogelijk is. Beschermingsmiddelen werden voorzien zoals maskers, handschoenen en een persoonlijke ontsmettingsspray voor elke werknemer. Ook werd er veelvuldig naar het personeel toe gecommuniceerd en gesensibiliseerd. Tot nu toe heeft dat zijn vruchten afgeworpen, en dat hopen we te blijven volhouden”, zegt Thomas Bisschop, diensthoofd ophaling.
OVER IVBO
IVBO is het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland. Negen gemeenten zijn toegetreden tot dit samenwerkingsverband: Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke. De opdracht van de intercommunale bestaat uit de selectieve huis-aan-huisophaling van afval en de verwerking van huishoudelijk afval en bedrijfsafval in de verbrandingsinstallatie met energierecuperatie in Brugge. Meer info op www.ivbo.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.