Home > Iron Man Michaël Vannieuwenhuyze uit Harelbeke verzamelde ruim € 40.000 voor Kom Op Tegen Kanker

Iron Man Michaël Vannieuwenhuyze uit Harelbeke verzamelde ruim € 40.000 voor Kom Op Tegen Kanker

Geschreven op 5 oktober 2023 om 08:24 door Mario De Wilde

Op zaterdag 1 juli slaagde Michaël Vannieuwenhuyze in zijn opzet om op z’n eentje een volledige Iron Man triatlon af te werken in en rond Harelbeke. Hij startte om 7u ’s morgens en legde de 3,8km zwemmen, de 180km fietsen en de 42km lopen af in 10 uur 28 minuten. Michaël deed dit in een speciaal ontworpen triatlonpak met 90 namen op zijn truitje van mensen uit Groot Harelbeke die de voorbije jaren overleden zijn aan kanker.

‘Het was enerzijds de bedoeling om hen in herinnering te brengen, maar daarnaast was dit ook met het opzet om alle vechters een hart onder de riem te stoppen. Na vier jaar met het idee rond te lopen, ben ik blij dat ik er ben in geslaagd om dit tot een goed eind te brengen’, vertelt Michaël.


Fantastisch mooi bedrag
Zijn doel was om minstens 20.000 euro in te zamelen die zou worden geschonken aan Kom op tegen kanker. Dit om wetenschappelijk onderzoek te steunen die de strijd tegen kanker moet
vergemakkelijken. Uiteindelijk werd het verhoopte bedrag verpulverd en werd maar liefst 40.190,33 euro ingezameld! ‘Dat is een fantastisch mooi bedrag en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Een dikke merci aan iedereen die op de een of andere manier heeft bijgedragen tot de Iron Man en tot dit bedrag. Het was afzien de dag zelf, maar voor zo’n bedrag en voor al die vechters had ik dat er zeker voor over.’, zegt de Iron Man van Harelbeke.
Lange voorbereiding
Michaël kreeg van Kom op tegen kanker felicitaties met zijn prestatie, maar ook met de organisatie van alles op en rond de Iron Man. ‘Michaël heeft niet alleen een schitterende fysieke prestatie geleverd en een mooi bedrag ingezameld, hij is er ook in geslaagd om heel wat mensen samen te brengen die dag én ook een steun te zijn voor mensen die van dichtbij worden geconfronteerd met kanker’, zegt Fabienne Vanhee van Kom op tegen kanker. ‘Hij zorgde écht wel voor iets unieks en maakte bovendien van Harelbeke een nog warmere stad’. De voorbereidingen voor zijn uitdagingen waren niet min. ‘Meer dan een jaar ben ik zo goed als dagelijks bezig geweest met de organisatie en de inzameling van fondsen. Daarnaast heb ik ook nog eens zeven maanden intensief getraind en geleefd hiervoor’, aldus Michaël. ‘Maar het was het meer dan waard’.

Op de vraag of hij ooit nog eens zo een uitdaging zou doen, zegt hij zelf…’ik blijf me inzetten voor
goede doelen en dit was nu wel een extreme prestatie die ik niet jaarlijks zal doen…maar zeg nooit
nooit!’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.