Home > iPads voor tien bewoners van Blankenbergse WZC De Strandjutter via Digibanken

iPads voor tien bewoners van Blankenbergse WZC De Strandjutter via Digibanken

Geschreven op 13 november 2023 om 12:28 door Mario De Wilde

Via het Digibanken-project kunnen alle inwoners van Blankenberge, Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke die minstens 18 jaar zijn, een iPad of laptop lenen voor 3 maanden. WZC De Strandjutter maakt graag van deze mogelijkheid gebruik en ontleent 10 iPads voor zijn bewoners. Op 7 november startte het uitleenprogramma en kregen tien bewoners van het woonzorgcentrum een iPad in bruikleen. Vrijwilligers van het Digi-Ateljee waren die dag aanwezig om hen te begeleiden bij hun eerste stappen in de digitale wereld.

Schepen van Zorg en Welzijn, Annie De Pauw: “Ook voor bewoners van het woonzorgcentrum is het van belang om mee te zijn met de digitale vooruitgang. Het Digibanken-project opent voor hen nieuwe deuren als het gaat om welzijn en verbondenheid.” De vrijwilligers van het Digi-Ateljee leren de bewoners onder meer berichten versturen, videobellen met hun familie, spelletjes spelen en foto’s maken. Ze laten hen ook kennis maken met verschillende apps om zo hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Schepen van Digitalisering en ICT, Mitch De Geest, benadrukt het belang van plezier in dit leerproces: “Het is van vitaal belang dat de bewoners plezier beleven aan het ontdekken van de voordelen van digitale technologie. Het gebruik van de iPads moet een plezierige en lonende ervaring zijn voor de bewoners.” Het Digibanken-project is er voor alle inwoners van 18 jaar en ouder. Interesse in het lenen van een laptop of iPad? In een digipunt krijg je meer informatie. Een digipunt in jouw buurt vind je hier Digibanken – Digibanken (vlaanderen.be)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.