Home > Inwoners van Ieper mogen mee participeren over herinrichting openluchtzwembad

Inwoners van Ieper mogen mee participeren over herinrichting openluchtzwembad

Geschreven op 16 juni 2024 om 06:58 door Mario De Wilde

Op dinsdag 25 juni 2024 krijgen de inwoners van Ieper opnieuw de kans om actief deel te nemen aan het tweede participatiemoment omtrent de herinrichting van het voormalige openluchtzwembad. Op 8 en 9 september 2023 kreeg iedereen de kans om aanwezig te zijn op het eerste participatiemoment over de herinrichting van het voormalig openluchtzwembad. Er werden toen twee ontwerpvarianten getoond en toegelicht met de nadruk op ontharding en vergroening en met behoud van bomen met erfgoed- of ecologische waarde. De aanwezigen gaven mee welke zaken goed waren in beide voorstellen en welke aanpassingen nodig waren.

Bovendien werd eind 2023 een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd waarbij waardevolle informatie over de ondergrondse delen van de Vauban vestingmuur werd aangereikt. Ook de randvoorwaarden vanuit de Vlaamse Milieumaatschappij (waterbeheerder) en het Agentschap Onroerend Erfgoed werden scherp gesteld.

Philip Bolle, schepen van Patrimonium: “Na ruim 20 jaar leegstand zijn we eindelijk toe aan een passende invulling van de openluchtzwembad site. Het wordt een nieuwe pleisterplaats voor inwoners en bezoekers, maar daarnaast is het verhaal van de waterafvoer minstens even belangrijk. Dankzij een nieuwe open waterverbinding tussen de Kasteelgracht en de Wieltjesgracht zal de stad voor altijd beschermd zijn tegen dreigende wateroverlast. In tijden van klimaatverandering is dit een hele geruststelling.”

Met deze input is verder aan de slag gegaan en heeft ontwerpbureau Omgeving het ontwerp uitgetekend. Tijdens het tweede participatiemoment op dinsdag 25 juni 2024 zal dit toegelicht worden. Iedereen is welkom om 18.30 uur in d’Oude Kapelle, Lange Torhoutstraat 29. Die avond wordt het definitief ontwerp gepresenteerd en nadien is er ruimte voor discussie. Inschrijven kan tot en met 24 juni via https://www.ieper.be/2de-participatiemoment-openluchtzwembad

Na dit participatiemoment krijgen bewoners en adviesraden nog de tijd tot 15 juli 2024 om opmerkingen over het ontwerp door te geven via mail: OLZ@ieper.be.

4 reacties

Stijn
Geschreven op 2024-06-23 07:55:01
Terug renoveren als 40METER OPEN ZWEMBAD!!
sinnaeve anja
Geschreven op 2024-06-17 20:24:06
openlucht zwembad terug doen
Eddy
Geschreven op 2024-06-17 20:03:23
Hoog tijd voor verandering!!!
Vandeweghe Jacqueline
Geschreven op 2024-06-16 10:55:48
TOP.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.