Home > Invaller Minda bezorgt Cercle verdiende driepunter op veld van Standard Luik: 0-1

Invaller Minda bezorgt Cercle verdiende driepunter op veld van Standard Luik: 0-1

Geschreven op 20 augustus 2023 om 12:51 door Mario De Wilde

Sclessin is historisch gezien altijd een moeilijke verplaatsing voor Cercle Brugge, maar door die statistieken liet Cercle zich niet intimideren. Cercle bezorgde Standard gisteren een hele wedstrijd lang problemen en invaller Alan Minda zorgde ervoor dat Cercle deze week wél beloond werd voor de geleverde arbeid.

Miron Muslic had terug een basisplaats voorzien voor OIivier Deman, meteen de enige wijziging ten opzichte van de basisploeg van vorige week. De studieronde werd in een hoog tempo afgewerkt, maar het eerste matchfeit was een vroege noodgedwongen wissel voor Cercle. Na een hard contact met O’Neill moest Abu Francis de wedstrijd staken met een knieblessure, Hannes Van der Bruggen kwam voor hem in de ploeg. Het eerste schot op doel kwam van de voet van een thuisspeler, maar Warleson ging goed plat op het schotje van Price.

Cercle nam de wedstrijd in het tweede kwartier stevig in handen en Standard geraakte amper nog van hun eigen helft. Die dominantie leverde een paar mogelijkheden op, maar het afstandsschot van Gboho rond het halfuur was al bij al een te magere beloning voor de geleverde inspanningen. Dragus zorgde er voor dat Warleson nog eens plat moest, maar het was Cercle dat veruit het dichtst bij een doelpunt kwam: de voorzet van Gboho viel voor de linker van Thibo Somers, maar de inzet van onze kapitein was niet hard genoeg en zo kon Bodart in twee tijden redding brengen. Da Silva Lopes probeerde het meteen daarna ook nog eens met een afstandsschot.

Warleson was vlak na de rust de eerste keeper die aan het werk werd gezet: de hakbal van Price was fantasierijk, maar onze doelman liet zich niet verrassen aan de eerste paal. Cercle bleef Standard ook in de tweede helft opjagen, maar in de aanval bleef het moeizaam om tot kansen te komen. Een poging van Deman was aanvankelijk het moeilijkste wat Bodart had op te knappen.

Invaller Alan Minda bracht meteen extra diepgang in de ploeg, maar werd bij een eerste ontsnapping nog teruggefloten voor buitenspel. Een kwartier voor tijd was zijn ren wel perfect getimed op een knappe pass van Nils De Wilde en deze keer deponeerde hij de bal netjes naast Bodart in doel (77’, 0-1). Cercle hield een onmachtige thuisploeg daarna eenvoudig af en liet Sclessin helemaal stil vallen. In blessuretijd leek Kévin Denkey de boeken helemaal dicht te doen, maar zijn knappe treffer werd voor een voetje buitenspel afgekeurd door de VAR. Pech voor Kévin, maar de 3 punten kwamen niet meer in gevaar.

OPSTELLINGEN:
Standard: Bodart, Vanheusden, Bokadi, Ngoy (85’ Kawabe), Fossey, Donnum, O’Neill (70’ Banse), Balikwisha, Price (63’ Canak), Kanga (70’ Ohio) en Dragus (63’ Mundle)

Cercle Brugge: Warleson, Daland, Ravych, Popovic, Siquet, Deman, Francis (10’ Van der Bruggen), Da Silva Lopes (67’ De Wilde), Somers, Gboho (67’ Minda) en Denkey (96’ Miangue)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.