Home > Intussen in Klein Appelmoes in Assebroek: buren van 100 jaar verschil

Intussen in Klein Appelmoes in Assebroek: buren van 100 jaar verschil

Geschreven op 4 augustus 2021 om 13:26 door Mario De Wilde

Aan het einde van de Wildekastanjestraat te Assebroek, naast de prachtige natuur van Klein Appelmoes en de Gemeneweidebeek, wonen sinds een poosje twee mensen tegenover elkaar die meer dan een eeuw verschillen in leeftijd. Om precies te zijn 101 jaar…. Aan de ene kant van de straat woont een Klein Appelmoesmannetje dat als Jonas een kleine wereldburger werd (geboren op 29 mei 2021) en aan de andere kant een Klein Appelmoesvrouwtje dat Clara heet en werd geboren op 5 augustus 1920 en dus morgen 101 kaarsjes mag uitblazen.
Clara Bostijn werd geboren te Sint-Kruis groeide op in de Leopold Debruynestraat. Dochter Christiane woonde aanvankelijk met haar echtgenoot in de August Derrestraat te Assebroek, tot ze in 1974 kwamen wonen in de woning die ze bouwden in de Wildekastanjestraat. Op 20 december 1920, verbleef Clara nog in een woonzorgcentrum, maar door de covid-maatregelen kon ze nauwelijks nog bezoek krijgen. Dochter Christiane besliste om haar voor de feestdagen bij hen te laten konen inwonen, waar ze met liefde en warme zorg kan worden omringd. Clara maakt nog elke dag haar wandeling met een rollator door de straat, en geniet erg van de mooie natuur, de rust, de praatjes die ze kan maken met de buren en de spelende kinderen.

Het doet ons mijmeren over hoe Clara niet enkel onze contreien, maar ook de hele wereld heeft zien veranderen de voorbije honderd jaar. En ook hoe de piepkleine pasgeboren Jonas de wereld nog zal zien veranderen.

6 reacties

Els Clement
Geschreven op 2021-08-05 00:59:45
Ook ik had er een fijne kindertijd, we speelden toen veel op straat : mijn buurmeisjes van toen zijn nog steeds mijn beste vriendinnen. Ik woonde in de Wilde Kastanjestraat van 1976 tot 1985. En de Leopold Debruynestraat is me ook niet vreemd, zo'n 10 jaar geleden woonden we daar en hadden we er een B&B.
Peter
Geschreven op 2021-08-04 16:25:17
Proficiat en nog vele jaren
Schoonooghe Nathalie
Geschreven op 2021-08-04 14:56:03
Clara wens ik een gelukkige verjaardag toe en ook voor haar familie een fijne dag.
Schoonooghe Nathalie
Geschreven op 2021-08-04 14:53:55
Ik weet nog dat het huis van Christianne en George in aanbouw was,ikzelf woonde in de Maalderijstraat en ben bevriend geraakt met hun jongste dochter. We speelden samen in de straat,waar toen veel kinderen woonden. Clara kende ik ook al van toen. Dit is een echt gevoel van Nostalgie. Nu bouwen ze alle mooie stukjes natuur vol jammer genoeg.
Hilde Reys, Mortsel
Geschreven op 2021-08-04 14:13:15
Ik heb zelf altijd in de buurt gewoond en het was er fantastisch toeven. Helaas, door mijn werk zijn we tien jaar geleden verhuisd naar het Antwerpse maar ik denk nog met vreugde terug aan die tijd in Assebroek. En nu ik deze leuke reportage lees (ik heb Clara zelf nog goed gekend in Sint-Kruis) zijn die mijmeringen nog groter. Groeten daar aan iedereen. Hilde Reys, Mortsel
Marnix
Geschreven op 2021-08-04 14:08:21
Het bewijst dat, hoe oud je ook mag zijn je steeds met volle teugen kan genieten van de natuur. Het jammerlijke is dat het respect voor de natuur in die 100 jaar ver achteruit is geraakt. De mens heeft nu heden ten dage een andere kijk op de natuur en het genieten ervan. Jongeren van de leeftijd richting Jonas genieten spelenderwijs en ouderen richting Clara genieten van de rust en betrouwbaarheid, warmte en gedogenheid ervan. Daar tussenin ligt een eeuwigheid dat zou moeten leren genieten doorheen hun drukke schema. Ogen dicht, snuif de geur op en ontspan ... van de stilte.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.