Home > Internationaal Stripfestival van Knokke-Heist krijgt nieuw adres: Zaal Ravelingen

Internationaal Stripfestival van Knokke-Heist krijgt nieuw adres: Zaal Ravelingen

Geschreven op 29 maart 2023 om 08:04 door Mario De Wilde

Op zondag 7 mei 2023 organiseert de vzw Strippromotie Knokke-Heist in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist haar 20ste internationaal Stripfestival in Zaal Ravelingen – Koudekerkelaan 33 Knokke-Heist (nieuwe locatie!). Ook ditmaal blijft de toegang gratis. Deuren voor het gebeuren gaan open om 10 uur en het einde is voorzien om 17 uur.

Politie in de strip 
Het thema voor het 20ste Stripfestival is ‘Politie in de strip’ met medewerking van het politiekorps van Knokke-Heist & Damme. Leuke bezienswaardigheid: voor het eerst kunnen bezoekers op het festival schietschijven bewonderen waarop de gerechtelijke politie in België en de FBI hun schietkunsten oefenen. Wist je dat deze schijven trouwens gemaakt zijn door Belgische tekenaars? Kom het allemaal in levenden lijve ontdekken en neem hierover een boeiend boek mee naar huis!

Indrukwekkende affiche 
Uiteraard zijn er ook dit jaar weer een 50-tal tekenaars dat present tekenen. Waaronder de Spaanse Holgado Inaki (Diamant), de Italiaanse Kolle Bernard en Frankrijk is vertegenwoordigd door Gilles Mezzomo, Francois Plisson en Georges Ramaioli. Maar ook van iets dichterbij zullen er heel wat getalenteerde striptekenaars aanwezig zijn. De Nederlandse Romano Molenaar en Eric Heuvel, maar ook de Belgische Kamagurka – waarvan op 7 mei ook een verkoopstentoonstelling zal plaatsvinden in de Ravelingen – Ever Meulen en Daniel Desorgher (De Smurfen) zijn aanwezig. Andere toppers zoals Hermann Huppen, Herr Seele (Cowboy Henk), Yves Swolfs (Durango, De Prins van de Nacht en Legende), Paul Geerts (Suske en Wiske), Eugeen Goossens, Jean-Pol, Ron Van Riet (Studio Vandersteen) en Baudoin Deville mogen niet ontbreken.

Animatie door Bibliotheek Knokke-Heist 
Op 7 mei is De Ravelingen in Heist dus ‘the place to be’ voor stripliefhebbers. Talrijke stripuitgeverijen zullen aanwezig zijn met gezellige standjes, maar ook de bibliotheek zal haar stripcollectie promoten en leuke activiteiten organiseren voor het hele gezin. Vereeuwig jezelf als een stripfiguur bij de photobooth en doe samen met je kids de smurfenzoektocht. Heb je tekenambitie? Leer hoe je snel een stripfiguur tekent van striptekenaars Conz en Wout Van Ghysegem. Ervaar de magie van strips en markeer deze onvergetelijke dag vol stripavontuur en creativiteit alvast in je agenda!

Strip Awardshow 
Het prestigieuze stripfestival met wereldwijde uitstraling wordt op zaterdagavond traditioneel voorafgegaan door de Strip Award Show voor genodigden. Ook deze awarduitreiking zal doorgaan in De Ravelingen waar de verschillende stripprijzen uitgereikt worden in aanwezigheid van tal van prominenten en de tekenaars.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.