Home > Inspiratie in alle wintervariaties: ontdek ze hier en in de Roste Muis in Sint-Laureins

Inspiratie in alle wintervariaties: ontdek ze hier en in de Roste Muis in Sint-Laureins

Geschreven op 6 december 2022 om 07:41 door Mario De Wilde

De feestdagen staan weer voor de deur! Dit betekent dat het huis versierd mag worden en dat we in de keuken extra uitpakken met speciale gerechten. Tijdens de feestdagen komt de chefkok in ons naar boven, maar helaas gaat dit vaak gepaard met de nodige keukenstress. Want iets speciaals koken voor je hele familie doe je niet elke week én met de feestdagen wil je dat het extra lekker is. Daarom helpen wij jou dagelijks een handje met onze tips tegen keukenstress in onze rubriek ‘Inspiratie in alle feestvariaties’.

Restaurant de Roste Muis is een echt schilderijtje, heerlijk gelegen aan de Oudemanskreek midden het uitgestrekte krekengebied. Met zicht op het water is het één van de mooiste plekjes in de Meetjeslandse polders. Zaakvoerders Peter en Ilse van de Roste Muis in Sint-Laureins weten elk jaar iets nieuws aan hun ‘Groot Genieten Adres’ te breien. Rond hun eeuwenoud, nostalgisch dijkhuisje, midden het groen en de vele kreken, bevindt zich nu ook een bloemenpluktuin waar zo’n 50.000 tulpen, gladiolen, lelies, zonne- en korenbloemen en dahlia’s door passanten en gasten van de Roste Muis kunnen geplukt worden. Proef uiteraard ook de vingerlikkende palinggerechten, op zeven verschillende manier bereid. Of kom tijdens het najaar wanneer haas, everzwijn en ree rechtstreeks door bevriende jagers wordt geleverd. Eerlijke, verse gerechten, royale porties en zachte prijzen, geserveerd met de glimlach door een fantastisch team. En dat midden de natuurlijke schoonheid waardoor het een veelgevraagde droomlocatie is voor (trouw)feesten en babyborrels.

Niets mooier dan te ontwaken in het unieke vakantieverblijf de Heilige Rita, even verderop de Roste Muis. Deze 200 jaar oude burgemeesterswoning werd volledig gerestaureerd, beschikt over een fraai gedecoreerde woonkamer, een perfect uitgeruste keuken en een ommuurde tuin waar de kippen je elke ochtend trakteren op verse eitjes.

Op vrijdag 16 december is er vanaf 19 uur een grootse Wildavond (reservatie verplicht)

-Cava met hazenpastei met gekonfijte ui

-Uitgebreid wildbuffet met stoofpotjes van haas, eendenborst met wildsaus, rode kool, knolselder, savooikool en gratin aardappeltjes.

of

-Gegratineerde visschotel met puree

-Perenflap met ijs

of

-Irish Coffee

All-in prijs: € 55

Drijdijk 2
Waterland-Oudeman 9988 Sint-Laureins
tel.: 09-379.85.60
www.rostemuis.be

alle dagen open vanaf 12.00 uur – gesloten op dinsdag en woensdag – feesten tot 150 personen – gratis parkeren – tijdens het weekeinde reserveren aanbevolen –

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.