Home > Inspiratie in alle feestvariaties: ontdek ze hier en bij Restaurant Jade in Loppem

Inspiratie in alle feestvariaties: ontdek ze hier en bij Restaurant Jade in Loppem

Geschreven op 17 december 2022 om 09:04 door Mario De Wilde

De feestdagen staan nu echt weer voor de deur! Over zowat twee weken is het Nieuwjaar. Dit betekent dat het huis versierd mag worden en dat we in de keuken extra uitpakken met speciale gerechten. Tijdens de feestdagen komt de chefkok in ons naar boven, maar helaas gaat dit vaak gepaard met de nodige keukenstress. Want iets speciaals koken voor je hele familie doe je niet elke week én met de feestdagen wil je dat het extra lekker is. Daarom helpen wij jou dagelijks een handje met onze tips tegen keukenstress in onze rubriek ‘Inspiratie in alle feestvariaties’. Ben je voor de feestdagen een liefhebber van heerlijke & authentieke charmetafelen en wil je echt verwend worden? Dan is Restaurant Jade uit Loppem zeker je adres.

Hét topadres voor Oosters tafelen

22 jaar bestaat Restaurant Jade in Loppem. Ying en Chopin zijn er de afgelopen decennia in geslaagd om hun Oosters restaurant een opmerkelijke en creatieve upgrade te geven. Chef Ying serveert zowel seizoensgebonden suggesties als mooie klassiekers die netjes gedresseerd aan tafel worden geserveerd. De glimlach en een woordje uitleg van gastvrouw Chopin krijg je, net zoals de oriëntaalse en stijlvolle setting, er graag bij. Noteer het zuiden gericht romantisch terras achteraan waar je kan tafelen tussen de wijnranken, het homarium, de tweegangen meerkeuzelunch en een all-in menu om zich aan dit heerlijk Oosters avontuur te wagen. Restaurant Jade is ook gekend om z’n vlotte take away eveneens van topkwaliteit. Jade: hét topadres voor Oosters tafelen in de Brugse regio.

Stationsstraat 28
8210 Loppem
tel.: 050-599.331 en 0486-41.46.76
web: www.jade-loppem.be

Heb je eender welke vragen of wilt je reserveren, bel of sms dan van maandag tot en met zondag. 0486-414 676, ook via (whatsapp) of via deze site (indien je niet binnen de enkele uren een bevestiging krijgt, hebben we helaas uw mail niet goed ontvangen. Alvast bedankt om dan even telefonisch contact op te nemen).

– zie actuele menu’s en openingsdagen op de website – aparte veranda, bijzonder geschikt voor feesten en speciale menu’s – feesten thuis of op het bedrijf (alle formules mogelijk).

De Kerstmenu (verkrijgbaar op 24 en 25 december): € 45

-‘Tapasbord Kerstmis’ met gestoomd zeevruchtenschelpje, krokante kalkoenfilet met een zoetzuur sausje, dimsum variatie, tempura en een groentesoepje.

-Gebakken eendenborstfilet met een licht curryroomsausje en jasmijnrijst.

-Kokos Panna Cotta met rood fruit.

Menu Oud & Nieuw (verkrijgbaar op 31 december en 1 januari): € 65

-‘Tapasbord van Oud naar Nieuw’ met een kreeftensoepje, geroosterde eend met pannenkoekjes, tempura van groenten, gestoomde zeevruchtenschelp met look en vermicelli.

-Ossenhaas op wijze van de chef, vergezeld met groentjes en jasmijnrijst.

-Gebakken ijs (vanille-ijs in een krokant gebakken jasje van cake) met een rode vruchtencolis

-Een glas champagne om 24 uur of na de maaltijd

Ying en Chopin wensen iedereen alvast fijne feesten toe

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.