Home > Inspiratie in alle feestvariaties: ontdek ze hier en bij Pietje Pek in hartje Brugge

Inspiratie in alle feestvariaties: ontdek ze hier en bij Pietje Pek in hartje Brugge

Geschreven op 9 december 2022 om 08:31 door Mario De Wilde

De feestdagen staan weer voor de deur! Dit betekent dat het huis versierd mag worden en dat we in de keuken extra uitpakken met speciale gerechten. Tijdens de feestdagen komt de chefkok in ons naar boven, maar helaas gaat dit vaak gepaard met de nodige keukenstress. Want iets speciaals koken voor je hele familie doe je niet elke week én met de feestdagen wil je dat het extra lekker is. Daarom helpen wij jou dagelijks een handje met onze tips tegen keukenstress in onze rubriek ‘Inspiratie in alle feestvariaties’. Ben je voor de feestdagen een liefhebber van heerlijke & authentieke charmetafelen en wil je echt verwend worden? Dan is Pietje Pek in hartje Brugge zeker je adres.

Pietje Pek: vurig plekje in hartje Brugge

Welkom bij Pietje Pek in hartje Brugge waar gastvrouw Heidi en dochter Sévérine je dagdagelijks verwelkomen in hun feelgoodrestaurant. Herfst, winter, lente of zomer (airco aanwezig): altijd is het een geschikt moment voor een paar uurtjes te tafelen met fondue in de hoofdrol. Ga je voor de klassieke vleesfondue of opteer je liever voor de kaasvariant? Heidi of Sévérine zullen je graag adviseren want bij fondue zijn er drie formules mogelijk (steeds rond de € 30). Noteer ook de Keuzemenu (€ 49, incl. wijnen € 71) in drie gangen en een Visfestivalmenu (€ 59) met kreeft als rode draad.

Tijdens het seizoen staan de meest verrukkelijke mosselen op de kaart. Bij Pietje Pek kan je ze op 15 verschillende bereidingswijzen vinden. A la carte zijn er Belgische klassiekers als waterzooi van vis, konijn met Bourgogne des Flanders-bier en hemels stoofvlees zoals oma die maakte met Piedboeufbier, gegrilde gamba’s met verse tartaar, rib-eye, enz. Op vlak van digestieven verschillende gins, whisky’s en vaak zeldzame toppertjes. In een prachtig nostalgisch interieur met overal kaarsjes, beleef je in hartje Brugge heel bijzondere momenten. Zelfs een wereldster als Stromae kwam er langs om romantisch te tafelen….

 

Hieronder het menu. Fondue is met minimum 2 personen.

Een collage van de verschillende menu’s die bij Restaurant Pietje Pek te krijgen zijn:

links boven: de gemengde vleesfondue (varken, kalkoen en rund) met vijf koude sausjes, handgesneden frietjes en salade.
rechts boven: de wildfondue (ree, everzwijn en fazant) met twee warme sauzen, kroketten en warme groenten.
links onder: de kaasfondue met warme groentjes met krielaardappelen, wit stokbrood en salade.
rechts onder: kaasfondue met ham (serranoham en Italiaanse ham), wit stokbrood en salade.

Hieronder de kreeft thermidor die geserveerd wordt met handgesneden frietjes en een frisse salade

Sint-Jacobsstraat 13
8000 Brugge
tel: 050-34.78.74
mail: info@pietjepek.com
web: www.pietjepek.com

Alle dagen open van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 tot 21.30 uur – zaterdag doorlopend open van 11.30 tot 22.00 uur – parking Biekorf op50 meter –

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.