Home > Inspiratie in alle feestvariaties: ontdek ze hier en bij Mr Georges in Roeselare, Knokke-Heist en Aalter

Inspiratie in alle feestvariaties: ontdek ze hier en bij Mr Georges in Roeselare, Knokke-Heist en Aalter

Geschreven op 11 december 2022 om 08:59 door Mario De Wilde

De feestdagen staan weer voor de deur! Dit betekent dat het huis versierd mag worden en dat we in de keuken extra uitpakken met speciale gerechten. Tijdens de feestdagen komt de chefkok in ons naar boven, maar helaas gaat dit vaak gepaard met de nodige keukenstress. Want iets speciaals koken voor je hele familie doe je niet elke week én met de feestdagen wil je dat het extra lekker is. Daarom helpen wij jou dagelijks een handje met onze tips tegen keukenstress in onze rubriek ‘Inspiratie in alle feestvariaties’. Ben je voor de feestdagen een liefhebber van heerlijke & authentieke charmetafelen en wil je echt verwend worden? Dan is een van de drie West-Vlaamse filialen van Mr. Georges in Knokke-Heist, Roeselare en Aalter zeker je adres.

Ook al de verschillende Mr. Georges delicatessenzaken in Delhaize ontdekt? De eerste opende enkele jaren geleden in Aalter en intussen bevinden er zich ook al filialen in Delhaize Knokke-Heist en Delhaize Roeselare. De West-Vlaamse zaakvoerder Lode Vande Vyvere is een product van plichtsbewuste en hardwerkende ondernemers uit Loppem. Personificatie van de ultieme foodlover. West-Vlaming die verdomd goed weet wat het leven leuk maakt. Exact ook wat je vandaag de dag vindt in zijn unieke shop-in-shopconcept in Delhaize Heist. Bij Mr. Georges steken ze het niet onder stoelen of banken: ze zijn dolverliefd op lekker eten. Producten van een hoge kwaliteit, met liefde en tijd als belangrijkste ingrediënten, hebben hun harten gestolen. Gek zijn ze van die kleinschalige producenten, hoog in de bergen of verscholen in petieterige dorpjes, die eten creëren met een verhaal.

West-Vlaams lekker
Lode laat ook lokale handelaars en producenten mee dat unieke verhaal vertellen. Denk maar aan de ongeëvenaarde lasagnes van die andere Knokse leverancier Il Trionfo. Chefkok Gusti Pungitore maakt iedere week verse lasagne bolognaise en lasagne met prei en truffel en binnenkort is er ook de lasagne met zalm en de Veggy. Molto Delizioso! Daarnaast werkt Lode samen met Tête Pressée uit Brugge. Patron Pieter Lonneville die bijna 5 jaar naast chefkok Sergio Herman heeft gekookt in oud Sluis levert gerechten zoals Sepia Pasta met inktvis tot vol-au-vent van parelhoen. Of die fantastische charcuterie van Hendrik Dierendonck uit Veurne. Proef het vele lekkers van kleinschalige producenten als Glorius (Houthulst), Duke of Berkshire (Ploegsteert), Limousin vlees (Schore), ’t Groendal (Roeselare), Damse Kaasmakerij (Damme), Kaasmakerij De Moerenaar (Veurne) en ’t Reigershof Kaasmakerij (De Haan): allemaal getrokken uit die echte West-Vlaamse potgrond en met ook het gedachtegoed van de ‘Korten Keten, van boer tot bord’ in het achterhoofd.

Jonge gast kookt voor 40 werknemers
Nee, Lode komt niet uit een horecanest. Zijn ouders hadden een KMO-bedrijf maar Lode deed als jonge gast niets liever dan elke middag koken voor de werknemers. Later volgde hij o.a. avondschool in Spermalie. Door zijn talrijke reizen kwam hij ook in aanraking met veel buitenlandse keukens en raakte de passie voor lekker eten nog meer aangewakkerd. Aanvankelijk volgde hij een opleiding bij Delhaize. Maar na een marktonderzoek in Londen en Milaan kwam hij tot het besluit dat de markt van supermarkten stilaan verzadigd was. In die miljoenensteden ontdekte hij ook de levendige en populaire vismarkten, sushi-corners, ambachtelijke winkeltjes en meatshops. Het plan rijpte om al deze wat vergeten ambachten mét bediening opnieuw naar de supermarkt te brengen.

Aanbod van zo’n 1000 specialiteiten
Met Mr. Georges willen we de echte ambacht terugbrengen naar de supermarkt. Lode: “Wat je bij ons vindt, zal je nergens anders in de supermarkt aantreffen. Ons aanbod van bijna 1000 producten en artikelen selecteren we zelf. Ik denk daarbij aan kazen, charcuterie, delicatessen en traiteurbereidingen. We willen op geen enkele manier de concurrentie met Delhaize aangaan maar juist met ons beider concept versterken. Het woord beleving vind ik daarbij heel belangrijk. We hebben in Heist en Aalter al een paar keer raclette gegrild, fondue, tapas en kaasschotels klaargemaakt en allerlei proeverijen georganiseerd en ik kan je verzekeren: dat brengt heel wat enthousiasme met de klanten mee. Daar wordt weken nadien nog over nagepraat.”

Klapke doen? Geen probleem
Met Mr. Georges wil Lode de persoonlijke aanpak een gezicht geven met vriendelijk en behulpzaam personeel wat een vlotte en gezellige bediening garandeert. Lode: “Klanten komen vaak binnen, scannen hun artikelen en gaan, zonder met iemand gesproken te hebben, opnieuw buiten. Wat is er toch mis om een babbeltje te slaan? Om wat uitleg te vragen? We hebben hier klanten die elke dag twee sneetjes kaas of 100 gram hesp komen kopen en ik ben er bijna zeker van dat ze hun aankopen als een soort alibi beschouwen om eens ‘een klapke te kunnen doen’. Dat is toch fantastisch! Akkoord, hier moeten ook volgnummertjes getrokken worden maar dat kan om praktische reden niet anders en klanten hebben daar geen problemen mee.”

Schuif jij graag mee aan tafel met je gasten tijdens de eindejaarsfeesten? Mr. Georges zorgt voor jou voor een heerlijk aperitief en diner! Geen stress of zorgen om alles lekker klaar te maken. Bestel eenvoudig online een heerlijke tapasschotel, kaasplank of raclette via deze link  Bestellen voor Kerst kan t.e.m. 21/12. Bestellen voor Nieuwjaar kan t.e.m. 28/12.

Alle info op www.mrgeorges.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.