Home > Ingrijpende en lange (tot april 2025) werken aan Zeelaan in De Panne gaan van start

Ingrijpende en lange (tot april 2025) werken aan Zeelaan in De Panne gaan van start

Geschreven op 30 oktober 2023 om 14:59 door Mario De Wilde

De werken in het hart van De Panne, de Zeelaan, gaan op maandag 13 november van start. In tegenstelling tot de originele planning, worden de werken nu opgesplitst in twee delen. De centraal gelegen winkelstraat blijft tijdens de werken wel bereikbaar voor verkeer, het hart blijft spreekwoordelijk kloppen. Oorspronkelijk gingen de werken gefaseerd, maar aaneensluitend gebeuren. Na een overleg met de lokale ondernemers kwamen enkele bezorgdheden naar boven en werd de planning aangepast. De werken werden daarna opgesplitst in twee delen.

Wim Janssens, schepen van Openbare Werken: “Een project zoals dit kan alleen maar slagen door overleg en synergie. Zo beslisten we samen met de aannemer en de ondernemers van de Zeelaan om de werken in 2 grote fasen uit te voeren en geen werken te plannen van mei tot oktober. Op die manier nemen we de druk van de ketel en missen we geen enkel moment van het terrasjesseizoen waar De Panne zo bekend om staat.”

De eerste fase start in november en eindigt in april 2024. In die periode worden de voetpaden tussen de Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekerk vernieuwd, afgewerkt en wordt de werf opgekuist. Daarna kan unit Groen kleurrijke bloemen aanplanten en kan de Zeelaan 6 maanden bruisen & leven. Deel twee bestaat uit het heraanleggen van het stuk tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het kruispunt Nieuwpoortlaan-Duinkerkelaan. Dat gebeurt tussen november 2024 en april 2025.
Gefaseerde aanpak
De werken zullen gefaseerd gebeuren dus de straat wordt opgedeeld in 15 zones. Er wordt in maximaal drie zones tegelijk gewerkt en er zal altijd een toegankelijk voetpad beschikbaar zijn langs een kant van de straat. Om dit vlot en veilig te laten verlopen wordt de Zeelaan tijdelijk een eenrichtingsstraat. Vanaf de Markt kan je enkel nog rijden richting de zee (uitgezonderd fietsers). De Zeelaan blijft dus bereikbaar maar het lokaal bestuur roept iedereen op om ook zijn hart te tonen voor de handelaars. Blijf lokaal shoppen en maak gebruik van de handige Shop&Go-plaatsen. Aanleiding voor de werken zijn de gladde en ontbrekende tegels die tot op vandaag een probleem vormen. Van de gelegenheid maakt De Panne meteen gebruik om de Zeelaan in een nieuw kleedje te steken. De ambitieuze doelstelling is om een Zeelaan te creëren die klaar is voor de toekomst en een aangename boulevard wordt in het hart van De Panne. Een plek die bruist en uitnodigt om te winkelen, een terrasje te doen maar ook om op rust te komen of te verkoelen in het groen. Ook de geschiedenis blijft duidelijk aanwezig en er is plaats voor kunst. Aan de kerk komt er een plein met een geheel eigen karakter.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van alle werken. Op de website vind je ook een overzicht wat er exact gaat gebeuren www.depanne.be/zeelaan

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.