Home > Ingeborg Sergeant is ambassadrice van Pluszorg

Ingeborg Sergeant is ambassadrice van Pluszorg

Geschreven op 8 mei 2023 om 14:41 door Mario De Wilde

Ingeborg was recent te gast in AZ Zeno in Knokke)Heist voor het symposium Pluszorg, en zet haar schouders onder dit toonaangevende project als ambassadrice. “Een kankerdiagnose zet je hele leven op zijn kop. Een medische behandeling is één ding, maar daar mag het niet stoppen. De patiënt is kwetsbaar en heeft nood aan extra ruimte en zorg. Die zorg zoeken ze overal, zonder gps of een degelijke wegenkaart. Pluszorg kan voor deze mensen een belangrijke leidraad zijn, een houvast op een moment dat je verloren loopt. Het is prachtig dat AZ Zeno aanvullende therapieën inzet, ter ondersteuning van de levenskwaliteit van mensen met kanker.”

Met haar jarenlange ervaring, onder meer als integratief psychotherapeute en oprichter-bestuurder van ‘De Evolutie’ zal Ingeborg haar know-how inzetten om mee vorm te geven aan het Pluszorg initiatief van AZ Zeno.

Individueel zorgtraject

Het Pluszorg traject maakt gebruik van therapieën zoals osteopathie, acupunctuur, kunstzinnige therapieën, muziektherapie en euritmie alsook fytotherapie, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Er is ook aandacht voor preventie, mind ondersteuning en het onderhoud van een gezonde levensstijl. Integratieve zorg vervangt de klassieke geneeskunde niet. Het is een aanvullende, gepersonaliseerde en multidisciplinaire aanpak in samenspraak met de behandelende artsen. “De patiënten worden op een multidisciplinair overleg door meerdere therapeuten besproken. Samen kijken we welke therapieën het best zijn voor die patiënt. Zo komen we tot een op maat gemaakt zorgtraject, waarbij iedere patiënt individueel behandeld wordt op basis van zijn of haar noden”, zegt dr. Bart Devos, integratieve arts Pluszorg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.