Home > Infopunt Toerisme Blankenberge verwelkomde 500.000ste bezoeker

Infopunt Toerisme Blankenberge verwelkomde 500.000ste bezoeker

Geschreven op 17 juli 2023 om 12:07 door Mario De Wilde

Infopunt Toerisme Blankenberge ontving onlangs haar 500.000e bezoeker. Een belangrijke mijlpaal! De familie Dekkers-Elst uit Essen stapte op 3 juli nietsvermoedend het kantoor binnen met een van hun twee zoontjes. Daar wachtte hen een feestelijk onthaal. Ze kregen een mooi geschenkpakket met onder meer het Blankenbergse Monopolyspel.

Het koppel komt al sinds 1996 naar Blankenberge. Aanvankelijk verbleven ze op een camping, maar sinds vorig jaar hebben ze een tweede verblijf. Elke maand komen ze er minstens een weekend, tijdens de zomer 2 tot 3 weken. En dan bezoeken ze steevast het Infopunt Toerisme om zich goed te informeren over de laatste nieuwtjes. Waarom Blankenberge? ”Simpelweg omdat hier het meest te beleven valt”, aldus Donny Dekkers.

Sinds de opening in 2017, trekt het hedendaags ingerichte kantoor in de Hoogstraat 2 gestaag bezoekers aan. Het Infopunt Toerisme heeft dan ook terecht een reputatie als betrouwbare bron van informatie voor toeristen, tweedeverblijvers en Blankenbergenaars. Tussen 2018 en 2022 verwelkomde het toerismekantoor gemiddeld 105.000 bezoekers per jaar. Ondanks de uitdagingen van de COVID-19-pandemie, waarbij het aantal bezoekers daalde tot 60.000 in 2020 en 74.000 in 2021, bleef het publiek trouw het Infopunt Toerisme bezoeken.

Het Infopunt Toerisme heeft een breed scala aan documentatie, variërend van toeristische bezienswaardigheden (Blankenberge en omstreken) en evenementen tot lokale voorzieningen en diensten. Daarnaast kan je er ook terecht om tickets te kopen voor bv. voorstellingen in het Cultuurcentrum. Het personeel staat altijd klaar met de glimlach om bezoekers up-to-date en relevante informatie te bieden om het meeste uit hun bezoek te halen.

De afgelopen jaren ontplooide het toerismeteam zich op vlak van digitale communicatie: ‘mobile-friendly’ website, digitale nieuwsbrieven, sociale media zoals Facebook en Instagram,…

Diensthoofd Toerisme Céline Claeys: “Het Infopunt Toerisme is het ‘fysieke visitekaartje’ van onze badstad en biedt voor veel mensen een echte meerwaarde. Het blijft belangrijk om in te zetten op baliewerking alsook printcommunicatie. Niet iedereen is mee met de nieuwe digitale evoluties, maar ook gezinnen met kinderen komen vlot over de vloer voor onze leuke zoektochten of andere inspiratie voor hun vakantie aan zee. Voor elke generatie is er wel iets!”

“We zijn verheugd dat we vandaag onze 500.000e bezoeker mogen verwelkomen. De cijfers tonen aan dat de keuze om naar deze site te verhuizen de juiste is geweest. De locatie is erg centraal, maar toch goed bereikbaar”, aldus schepen van Toerisme Patrick De Klerck. ”We zijn dankbaar voor het vertrouwen van zowel toeristen, tweedeverblijvers als inwoners. Ik ben ervan overtuigd dat Céline Claeys en haar team zich zullen blijven inzetten om de beste ondersteuning te bieden aan iedereen die Blankenberge bezoekt of hier woont. Aan de hand van klantenenquêtes, mystery guests en feedback via balie/mail/sociale media houdt het team de vinger aan de pols bij wat er leeft bij het publiek. Niet voor niets halen ze jaar na jaar het Q-label voor klantvriendelijkheid.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.