Home > Infopanelen over heraanleg Astridplein in stationsomgeving Duinbergen

Infopanelen over heraanleg Astridplein in stationsomgeving Duinbergen

Geschreven op 18 januari 2021 om 13:25 door Mario De Wilde

Op maandag 1 februari 2021 starten de wegen- en rioleringswerken in de Ooststraat en aan het Astridplein in Duinbergen. Door de huidige coronasituatie kan het gemeentebestuur geen infovergaderingen voor de omwonenden van het Astridplein houden. Aan het station van Duinbergen heeft het gemeentebestuur daarom op vrijdag 15 januari 2021 vier informatiepanelen opgesteld met afbeeldingen en uitleg hoe het pleintje opgewaardeerd wordt tot een gezellig en veilig woonerf met veel groen. De omwonenden zullen tijdens de werkzaamheden ook regelmatig op de hoogte gehouden worden via een bewonersbrief.

Omvorming tot woonerf

Alle straten worden ingericht als woonerf met een verharding in betonstraatstenen. De heraanleg heeft een snelheidsremmend effect, het parkeren wordt duidelijk georganiseerd en er ontstaat meer kwaliteitsvolle ruimte voor alle weggebruikers. Het Astridplein zelf wordt omgevormd tot een groene ruimte met zitbanken en kleinschalige speelmogelijkheden om zo een aangename plek te creëren. Er komt ook een gescheiden rioleringsstelsel om het regenwater en vuil water gescheiden te laten afvoeren.

Timing van deze werken

Voorbereidende fase: start 1 februari 2021 met voorbereidende en verbeterende nutswerken (tijdelijk herstel in de tussenfases)
Wegenis en rioleringswerken:
Fase 1: Ooststraat: start 1 april 2021 (aansluitend op nutsmaatschappijen)
Fase 2: Astridplein: start juni 2021

Het einde van de werken is gepland in het najaar van 2021. De timing en fasering is steeds onder voorbehoud van gunstige weers- en/of werfomstandigheden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.