Home > In Wervik zijn het deze guitige mascottes Tom & Lily die kinderen veilig oversteken

In Wervik zijn het deze guitige mascottes Tom & Lily die kinderen veilig oversteken

Geschreven op 20 oktober 2023 om 07:37 door Mario De Wilde

Gisteren werden aan zowel aan de school Graankorrel te Kruiseke, als aan de Futura school in de Hellestraat in Wervik twee nieuwe elementen geplaatst die de nodige aandacht moeten vragen voor de schoolgaande jeugd en zo de verkeersveiligheid in de omgeving van de scholen te verhogen. Deze twee levensgrote figuren komen er op vraag van de scholen zelf. Een constructieve samenwerking tussen het bestuur en de scholen zorgt voor dit soort vernieuwende voorstellen.
Tom Durnez: schepen van mobiliteit: “Samen met de scholen willen wij continu inzetten op het aanbieden van een kindvriendelijke schoolomgeving. Met deze installatie hopen we alvast terug een grote stap vooruit te zetten.”

De installatie kost het lokaal bestuur 7700 euro voor de 4 poppen. Geen kleine investering , maar zoals de laatste tijd door zovele gezegd: op veiligheid staat geen prijs. We danken ook het agentschap Wegen en Verkeer die toestemming gaf om deze poppen in Kruiseke te plaatsen. We roepen bij deze ook wel op aan alle weggebruikers in onze stad, zijn dit nu voetgangers, fietsen, auto’s, vrachtwagens met de nodige voorzichtigheid in onze stad te rijden en zich te bewegen. Dit is en blijft de beste preventie van verkeersongelukken. Hierbij echter stopt onze aandacht voor verkeersveilige schoolomgevingen niet. Begin volgend jaar komen we als bestuur nog met een aantal maatregelen die ook impact zullen hebben op de schoolomgeving, “besluit Durnez.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.